Yeni göreve başlayan Kültür Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Bayrak ve Sendika yöneticileri Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Vali Kara, Çorum’a Kültür Merkezi kazandıracaklarının müjdesini verdi. Kültür Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Bayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Yörük, Yavuk, Akagündüz, İsmail Duyar ve Metin Çakar yeni göreve başlamaları nedeniyle Vali Kara’yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kültür Memur-Sen İl Başkanı Bayrak, sendika olarak Çorum için yapılacak her hizmet için hazır olduklarını dile getirerek Vali Kara’dan emirlerini beklediklerini kaydetti.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Ahmet Kara ise, yeni göreve gelen Kültür Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Bayarak ve yönetimini tebrik etti. Sendika olarak Kültür Memur-Sen’in güzel ve önemli hizmetler vereceğine inandığını dile getiren Vali Kara, önemli olanın bir işe başlandığında başarı inancı taşımak olduğunu belirtti. Kara, “Bir işe başlarken inandıysanız o işi başarmak için yüzde 50’lik kısmı geçtiğinizi gösterir. Kalan yüzde 50’si de çalışarak başarıyı yakalamaktır.” dedi.
Sanayileşme kadar, elde ettiği kalkınma seviyesi kadar eğitim ve kültür alanında kalkınma elde edemediğini vurgulayan Vali Kara, Çorum’un kültür varlıkları ve potansiyeli yününden fevkalade zengin olduğunun altını çizerek, İstanbul’da bile olmayan yazma eserler kütüphanesinin Çorum’da olmasının büyük zenginlik olduğunu vurguladı. 9 medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi ve kültürel mirasa sahip Çorum’un tarihi ve kültürel mirasını anlatmakta yavaş ve gerilerde olduğunu vurgulayan Kara, Kültür Memur-Sen’den kültür varlıklarından sorumlu bir ekip olarak, Çorum’un kültür kalkınmasına katkı sağlanmasının vacip olduğunu söyledi.
Kültür Memur-Sen Başkanı Mehmet Bayrak ise Çorum’a yapılacak her katkı için çalışacaklarını ve Çorum’a Kültür Merkezi kazandırılması için kendilerinin de girişimlerde bulunacaklarının sözünü verdi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim