31 Mart Mahalli İdareler Yerel seçiminde yüzde 43 oy alarak Çorum Belediye Başkanlığı görevine seçilen Dr. Halil İbrahim Aşgın, beraberinde AK Partili Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Vali Mustafa Çiftçi’yi ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Aşgın, 31 Mart yerel seçimlerinin kentte güven ve huzur ortamında geçtiğine dikkat çekerek; “Seçim sürecinde emniyet güçlerimiz de güzel bir sınav verdiler. Şehir merkezinde ve ilçelerimizde hiç kimsenin burnu kanamadan seçimleri geçirdik. Bütün siyasi partiler de büyük bir nezaket içerisinde bu süreci devam ettirdiler. Buradan onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM KAMU KURUMLARIYLA ORTAK HAREKET EDECEĞİZ”

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da işbirliği ve diyalog halinde olacaklarını kaydeden Başkan Aşgın, “Bundan sonraki süreçte şehrimizin Valisi olarak sizlerle, vatandaşlarımızla birlikte bütün mahallelerimizi bir tutarak, kardeşlik hukukunu gözeterek çalışmalarımızı yapacağız. Diyalog ve işbirliği içerisinde güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Çorum için ellerinden gelen bütün gayreti sarf edeceklerini belirten Halil İbrahim Aşgın, bu süreçte bütün kamu kurumlarıyla el ele gönül gönüle hareket edeceklerini de dile getirdi.

“ÖRNEK BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRDİK”

Aşgın ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mustafa Çiftçi de, ufak tefek münferit olayların haricinde olaysız bir seçim dönemi yaşandığını ifade ederek, Halil İbrahim Aşgın’ı tebrik etti. Aşgın’a görevinde başarı dileyen Vali Çiftçi, “31 Mart’ta Çorum örnek bir seçim süreci yaşadı. Demokratik olgunluk içerisinde bir seçim geçirdik. Vatandaşımız sandığa gittiler ve hür iradeleriyle kendi tercihlerini ortaya koydular. Çorum’da olay olmadı diyebilirim. Vatandaşlarımıza da sağduyuları nedeniyle teşekkür ederim. Belediye Başkanlığı çok onurlu bir görev, birlikte bu şehre en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olacağız. İlk geldiğim günden beri bu şehre hizmet için var olduğumu da dile getiriyorum. Bundan sonra el ele gönül gönüle bu şehre en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağız. Çorum Valiliği olarak bu şehrin gelişmesi için her türlü katkıya hazırız” diye konuştu.

Ziyarette Ak Parti Belediye Meclis üyeleri kendilerini tanıttı. Ziyaret Vali Çiftçi, Başkan Aşgın ve Belediye Meclis üyelerinin Valilik önünde hatıra fotoğrafı çekinmesiyle son buldu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim