Kütüphaneler ve Yayınlar Müdürlüğü'nde düzenlenen gezici kütüphane araçlarının illere teslim törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve 15 ilin il müdürleri katıldı.
Bakan Avcı, bakanlığın hedefinin ayaklı kütüphane sayesinde ulaşılan merkez ve kişi sayısını daha da artırmak olduğunu söyledi. Yayın sektörünün geçen yıla göre yüzde 12 büyüdüğünü belirten Avcı, şunları söyledi: "Toplam 46 araçlık kervan ve 40 bin kayıtlı üye var. Kervanımızda 105 bin kitap var. Araç 465 noktada 466 bin okuyucuyla buluştu. Amacımız bunları daha yukarılara taşımak. Şu anda 2 milyar 300 milyon dolarla Türkiye yayında 11'nci sırada yer almakta. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de ilk 10'a girme hedefini uygulayacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı gezici kütüphanelerin anahtarlarını yetkililere teslim etti. Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun girişimleri ile alınan Gezici Kütüphane aracının anahtarları ise Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru ve İl Halk Kütüphanesi Müdür V. (Kütüphaneci) Ümmügülsüm Altın’a teslim edildi.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Gezici kütüphane aracı ilimize hayırlı olsun Vatandaşlarımız gezici kütüphane aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere erişebilecek ve aynı zamanda e-devlet uygulamalarını da kullanabileceklerdir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim