Dünya Engelliler Günü’nde Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan program büyük beğeni topladı. Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yanı sıra eşi Hatice Külcü, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Çorumgaz A.Ş Genel Müdürü Kasım Kahraman, Zihinsel ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğlulları ve çok sayıda davetli katıldı.
Engelli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan programda engelli gençler tiyatrodan oyun havalarına, şiirden şarkıya-türküye kadar birçok alanda hünerlerini sergileme imkanı buldu. Hem duygusal hem de neşeli anların yaşandığı gösteri izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.
Engelli Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Şule Akpunar, Hayat Herkese Güzel adlı şiiri seslendirirken, Özlem Şahin ise Engelliyi Sevmek adlı şiiri okudu.
Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri kurslarda yaptıkları el işlerini de sergileme imkanı buldu. Taş işleme, süsleme, mutfak sanatları, dikiş-nakış, ebru, gibi işlerin yer aldığı sergiyi eşi Hatice Külcü ile birlikte gezen Belediye Bakanı Muzaffer Külcü, engelli vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Külcü’den müjde
Engelli Eğitim Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günün etkinlikleri kapsamında Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, engelli eğitim merkezi fikrinin ortaya atıldığı 3 yıl önce nelerle karşılaşacaklarını bilmediklerini, ancak gelinen noktanın kendileri açısından gurur duyulacak bir yer olduğunun söyledi.
Engelli Eğitim Merkezi ve rehabilitasyon merkezini Çorum’un hizmetine sunduklarını ve engelli vatandaşlara yönelik bir müjdesi daha olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Yaptığımız tüm bu çalışmaların bir de üçüncü ayağı var. Bugün burada bunun müjdesini vermek istiyorum. Belediye olarak Engelsiz Yaşam Merkezi adını vereceğimiz bir merkez daha inşa edeceğiz. Engelli evlatlarımızın buralardan istifade ediyor olması, en önemlisi de burada yeteneklerini geliştiriyor olmaları bizim için en büyük bahtiyarlıktır.” dedi.
Başkan Külcü, Engelli Eğitim Merkezi çalışanlarına, rehabilitasyon merkezi çalışanlarına ve ailelere engelli vatandaşlara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.



(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim