Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, Cuma akşamı ise Anitta Otel’de organize edilen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Özbayram, Yakup Karaca, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Turgut İlgü, Ömer Altıkardeş, TSO Meclis Üyeleri, Albaraka Türk Çorum Şube Müdürü Aşkın Bolkan, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, işadamları Ahmet Ahlatcı İsmail Alapala’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bankalarının koleksiyonunda bulunan ve ülkede sınırlı sayıda ilde görücüye çıkan Hat ve Tezhip Sergisi için geldiği memleketinde güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen Genel Müdür Utku, 60 seçme eserin yer aldığı serginin Belediye Sanat Galerisi’nde 15 Haziran’a kadar Çorum halkının ziyaretine açık olacağını vurguladı.

Kendisinin de bir Çorumlu olduğunu belirterek sık sık gelemese de memleketine her geldiğinde daha da gelişmiş olarak bulduğunu söyleyen Melikşah Utku, “Çorum’un nereden nereye geldiğini görmek beni de memnun ediyor. Sık sık gelince insan bazı şeyleri göremeyebilir. Ama benim en son geldiğimden beri bir çok güzel gelişmelere şahit olduk. Çorum’un bu şekilde ilerlediğini ve büyüdüğünü görmek çok güzel. Ayrıca bu ziyaretimizde müşterilerimizin de geldiği durumu ziyaretlerimizde gördük. Çorum’a önümüzdeki dönemde daha ciddi katkılar vermek istiyoruz” diye konuştu.

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın Türkiye'de faizsiz bankacılığa öncülük ederek 1984 yılında kurulduğunu 80 ülkede 1000'e yakın bankayla kurdukları geniş işbirliği ağıyla müşterilerine hızlı, kaliteli ve güvenli ticaret yapma imkanı sunduğunu söyleyen Melikşah Utku, “Katılım bankacılığı geçmişte bazı sıkıntılar yaşasa da büyümeyi sürdürüyor. Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk de deneyimimizle katılım bankacılığına değer katmaya devam ediyor. Sağlıklı bir büyüme ve dünya standartlarında hizmet hedefiyle çıktığımız yolda, müşterilerimizin ve bu toprakların sahip olduğu kıymetleri korumak ve onları yaşatmak en büyük hedefimiz.

Dünyanın en iyi katılım bankası olma vizyonuyla, teknolojik altyapımızdan sunduğumuz ürünlere kadar gelişimimizi hız kesmeden sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bugün 200’ün üzerinde şubemizle faizsiz bankacılığın ve müşterilerimizin değerlerine sahip çıkarak, sektörümüze yenilikçi bir bakış açısı kazandırmayı sürdürüyoruz. Dünyada ve ülkemizde her geçen gün büyümesini sürdüren katılım bankacılığının sahip olduğu prensiplere sahip çıkmak, global arenada ülkemizin kazanımlarını artırmak için çalışmalarımızı aynı inanç ve umutla sürdüreceğiz” dedi.

Albaraka Türk’ün katılım bankacılığını küresel anlamda geliştirmek amacıyla Avrupa’da tamamen dijital katılım bankacılığına adım attığını söyleyerek dijital bankacılığa verdikleri öneme de değinen Genel Müdür Utku, katılım bankacılığının sektördeki yüzde 5.5-6 olan payını dijitalleşme ve ürün çeşitliliği ile artırmak istediklerini, özellikle bankacılıktaki evrak yükünü azalttıklarını, dijitalleşme ile müşterilerine daha hızlı hizmet sunduklarını söyledi.

Daha hızlı müşterilerinin yanında olan katılım bankacılığına gidildiğini ve ülkede bankacılık sektöründe en az imzalı sözleşmenin bankalarında olduğunu da belirten Utku, konuklarını evlendiği otelde ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. (Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim