MEB resmi sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklamada, 20 bin sözleşmeli öğretmenin 10 Ekim'de atanacağını, sözleşmeli öğretmenlerin 4-7 Ekim tarihleri arasında tercih yapabileceğini bildirdi.
15 bin sözleşmeli öğretmen ve 5 bin dershane öğretmeninin alımı ile ilgili mülakat sonuçlarını açıklayan bakanlık dünden itibaren 1 Ekim’e kadar sonuçlara itiraz edilebileceğini ve alınan itirazların 3 Ekim’de sonuçlandırılacağı dile getirdi. Bu kapsamda adaylar 18 bölgede 495 komisyon tarafından alınmıştı.
Tercih işlemlerinden sonra ise 10 Ekim’de atamaların yapılacağını duyuran MEB atama yapılacak illeri ise şu şekilde açıkladı: “Adıyaman-Ağrı-Aksaray-Amasya-Ardahan-Artvin-Bartın-Batman-Bayburt-Bingöl-Bitlis-Çanakkale ( Gökçeada ve bozcaada )-Çankırı-Çorum-Diyarbakır-Elazığ-Erzincan -Erzurum-Giresun-Gümüşhane-Hakkari-Iğdır-Kahramanmaraş-Karabük-Karaman-Kars-Kastamonu-Kırıkkale-Kırşehir-Kilis-Malatya-Mardin-Muş-Nevşehir-Niğde-Ordu-Osmaniye-Rize-Samsun-Siirt-Sinop-Sivas-Şanlıurfa-Tokat-Trabzon-Tunceli-Van-Yozgat-Zonguldak”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim