Vali Kılıç dün gerçekleştirdiği inceleme gezisinde Rektör Reha Metin Alkan, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı Dairesi Başkanı Hasan Baylavlı’dan bilgiler aldı.

Necmeddin Kılıç gezi sonunda yaptığı değerlendirmede üniversite-kamu ve üniversite-sanayi işbirliklerinin önemine değinerek, “Üniversitemiz ilimizin beynidir. İlleri bir vücut olarak düşünürsek, her vücuttaki organın fonksiyonuna benzer fonksiyonları icra eden kurumlar vardır. İşte bizim Çorum olarak şansımız, Üniversitemizdir. Yaklaşık 20 yıllık geçmişi olan bir üniversiteye sahibiz. Bunun sonucunda da elimizde 20 yıllık bir bilgi birikimi ve değerli akademisyenlerimiz var. Bu bilgi birikimini Çorum ilinin iyiliğine, geleceğine, hayrına kullanmak gerekiyor. Bu hazineyi demokrasiyle, sanayiyle ve Çorum insanıyla buluşturmak bizlere düşüyor.” diye konuştu.

Çorum Valiliği olarak Üniversitenin yapmış olduğu çalışma ve projeleri çok önemsediklerini belirten Vali Kılıç, “Üniversitemizle özellikle istihdama yönelik çalışmaların yapılması noktasında, üniversite-sanayi çalışmalarını beraber götürmekteyiz. Bu çalışmaların şekillendirilmesi, çoğaltılması ve denetlenmesini önemsiyoruz.” dedi.

“Her İle Bir Üniversite” anlayışından hareketle, üniversitenin bulunduğu il ve bölgeye katkı sağlamasını amaç edindiklerinin altını çizen Vali Kılıç, bu çalışmalardan birinin de Kuzey Kampusü’nde bir öğrenci yurdu projesi olduğunu açıkladı.

Vali Kılıç bu projeye ilişkin ise şu ifadelere yer verdi:

“Rektör hocamızla öğrenci yurdu konusunda anlaşmalarımız oldu. Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğu için Gençlik ve Spor Bakanımız da bu konuyu yakinen takip ediyor. Bakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda, Üniversite kampusünde 4000 bin kişilik bir öğrenci yurdu projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.  Bu başarılı sonucu aldığımız takdirde, Üniversitemizde eğitim-öğretim görecek öğrencilerimizin sadece barınma değil, bunlara ek olarak sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri ve üniversiteli kimliğini doya doya yaşayacakları alanlar oluşturulacak.”

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise yeni kurulan üniversitelerin çalışmalarının daha başarılı gelişmelere imza atması ve olumlu çıktıları elde edebilmesi için ortak işbirliklerine, çalışma ve projelere önem vermeleri gerektiğini belirterek, “Bu bağlamda, üniversite olarak birçok alanda yakaladığımız ve gittikçe artan başarımızın ortaya çıkmasında, birçok paydaşımızın topyekûn sinerjisi söz konusudur. Şimdiye kadar her konuda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Valiliğimize, Çorum Milletvekillerimize, tüm kamu-kurum ve kuruluşlarına, sanayici ve iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Çorum halkına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim