“10 HEKİMİN DAHA ATAMASI YAPILDI”

Uslu, ayrıca 2016 yılı 6. dönem ilk defa ve yeniden atama kurası sonuçlarının da açıklandığını, bu kapsamda 3’ü uzman doktor, 2’si diş hekimi ve 5’i eczacı doktor olmak üzere 10 hekim atamasının yapıldığını söyledi.

Çorum merkez ve ilçelerinin ihtiyacı olan hekimleri her atama döneminde takip ederek gerekli atamaların yapılması için Sağlık Bakanı ve ilgililerle görüşmeler yaptıklarını söyleyen Uslu, “Geçtiğimiz hafta Ak Parti İl Başkanımız Mehmet Karadağ ve milletvekillerimiz ile bir araya gelerek “72.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Münhal Kadrolar ile Eş Mazereti Değerlendirme Kurasında” şehrimizin ihtiyaçlarının karşılanması için ortak çalışma yapılmıştır. Hükümetimiz ihtiyaçlarımızın karşılanması için atama ve kadroları ihtiyaçlar doğrultusunda karşılamaya devam edecektir. Ak Parti iktidarı döneminde hizmete giren yeni Tıp Fakülteleri mezun vermeye başladılar. Önümüzdeki yıllarda gereken ihtiyaçlar karşılanmış olacaktır” dedi.

Ayrıca tamamlanma aşamasına gelen 800 yatak kapasiteli hastane ile birlikte yeni hekimleri Çorum’da yetiştireceklerini belirten Uslu, “Hekim ihtiyaçlarımız için yeni taleplerimiz ve takibimiz devam etmektedir. Memleketimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Uslu, 72. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Münhal Kadrolar kapsamında; Alaca ve Sungurlu Devlet Hastanesi’ne 1’er tabip, Bayat Devlet Hastanesi’ne 1 aile hekimi, Alaca, Bayat ve Osmancık’a 1’er Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de Acil Tıp Uzmanı kadrosunun açıldığını bildirdi.

72. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Eş Mazereti Değerlendirme Kurası kapsamında ise Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 1’er Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Nöroloji, Tıbbi Biyokimya Uzman kadrolarının açıldığını kaydeden Uslu, 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Sonuçlarına göre de; Alaca Devlet Hastanesine 2 Diş Tabibi, İskilip, Bayat, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar, Mecitözü Devlet Hastaneleri ile Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1’er Eczacı Doktor, Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Ortodonti Uzmanı, Sungurlu Devlet Hastanesine Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, İskilip Devlet Hastanesi’ne de Nöroloji Uzmanı atamasının yapıldığı bildirildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim