Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, içerisinde internet erişimi olan, dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphanelerin, Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) olarak tanımlandığını ve bu kütüphaneler sayesinde okulların hayat bulmaya devam ettiğini söyledi.
Seyit Ali Büyük, Bakanlık tarafından 2015 yılı içerisinde Çorum'a Z-Kütüphane için 543 bin 600 TL ödeneğin kullanıldığını, yapımı plânlanan ilçeler için 210 bin TL bütçe ayrıldığını bildirdi.
Bu kapsamda Bayat, Uğurludağ, Osmancık ve İskilip ilçelerinde birer adet Z-Kütüphane açıldığını aktaran İl Millî Eğitim Müdürü Büyük; Alaca, Dodurga, Kargı ve Lâçin ilçelerindeki Z-Kütüphanelerin ise yapımının sürdüğünü söyledi.
Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy ilçeleri ile Merkez Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’nde plânlama aşamasına gelindiğini belirten Büyük, daha önce de Sungurlu’da 1 adet ve İl merkezinde ise 5 adet yapımı tamamlanarak hizmete açılmış Z-Kütüphane bulunduğunu açıkladı.
Seyit Ali Büyük konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında eğitimi topluma yaymayı ve okulları toplumla bütünleştirmeyi amaçlıyor. Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyalin bulunduğu Z-Kütüphaneler kuruluyor. Eğitim-öğretim saatleri dışında okulların, dersliklerin, konferans salonlarının, spor salonlarının ve bahçelerin toplum hizmetine açılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu projenin bir ayağını da Z-Kütüphaneler (Zenginleştirilmiş Kütüphane) oluşturuyor.” diye konuştu.
İl Millî Eğitim Müdürü Büyük ayrıca Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, mangala, tangram, yapbozlar, zekâ geliştirici oyuncaklar ve öğrenme oyunları bulunacağını, öğrencilerin dinlenmesi amacıyla yer minderleri, koltuk ve kanepe gibi rahat oturulabilecek mobilyalar konulacağını ve yine öğrencilerin çeşitli çalışmalarını bu alanda sergileyebileceklerini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim