Çorum merkez ve ilçelerine yapılması planlanan 11 yeni gölet ve sulamayla ilgili 2. Grup Planlama Raporu Yapımı İşine ait sözleşme imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları çerçevesinde çalışmaları başlatılan Çorum İli Göletleri 2. Grup Planlama Raporu Yapım İşine Ait Sözleşme, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici Dolsar Mühendislik A. Ş. arasında imzalandı.

İmzalanan sözleşme kapsamında Osmancık Tepeyolaltı Göleti ve Sulaması, Mecitözü Doğla Göleti ve Sulaması, Sungurlu Tatlı Göleti ve Sulaması, Kargı Kavakçayı Göleti ve Sulaması, Dodurga Alpagut Göleti ve Sulaması, Sungurlu Arifegazili Göleti ve Sulaması, İskilip Kayaağzı-Y.Örenseki Göleti ve Sulaması, Alaca İsmailli Göleti ve Sulaması, Merkez Harmancık Göleti ve Sulaması, Dodurga Mehmetdedeobruğu Göleti ve Sulaması, Boğazkale Merkez Göleti ve Sulaması olmak üzere 11 adet Gölet ve Sulamasına ait Planlama Raporu ve Ekleri hazırlanacak.

DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Bölge Müdürlüğü olarak güçlü bir Türkiye, daha iyi bir Çorum için çalıştıklarını belirterek, “Çorum gelişiyor, DSİ zamanla yarışıyor. 11 adet yeni gölet ve sulama projesi Çorum’a hayırlı olun” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim