Haznedar’da düzenlenen toplantıda Çorum için gerçekleştirmek istediği projeleri detaylı bir şekilde anlatan Ahlatcı, “Memleketime bu hizmetleri getirirsem kendimi başarılı addedeceğim. Basın mensuplarından da tüm bunların takipçisi olmasını istiyorum” dedi.

“250 YATAKLI HASTANE İÇİN MUTABAKAT SAĞLANDI”

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapılmasının ardından şuan atıl vaziyette bulunan Çorum Devlet Hastanesi’nin durumuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını belirten Ahlatcı, 250 yataklı Çorum Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasına ilişkin Sağlık Bakanlığı’yla mutabık kaldıklarını söyledi. Eski blokların yıkılıp iki kata düşürülerek poliklinik hizmeti vermesini planladıklarını kaydeden Ahlatcı, yeni binanın ise sağlamlığının tespit edilmesinin ardından 250 yataklı devlet hastanesine dönüştürülmesi hususunda görüş birliğine vardıklarını dile getirdi.

“DİŞ POLİKLİNİĞİ HİZMETLERİ AYNI YERİNDE VERİLECEK”

Diş Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin Güney Kampüsü alanına işaretlenen Tıp Fakültesi ile yan yana olmasının uygun görüldüğünü söyleyen AK Parti İl Başkanı Ahlatcı, diş hastanesinin hem tıp fakültesi hem de mevcut hastane ile entegre olması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Bahabey Caddesi üzerindeki mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin statüsünün korunacağını belirten Ahlatcı, söz konusu bölgenin kapsamlı bir diş hastanesi yapılması için yetersiz kaldığını, yeşil alanların yok edilmesi ve trafik problemi nedeniyle Diş Hastanesi yerinde değişikliğe gidildiğini ifade etti.

“SAĞLIKTA VATANDAŞIMIZIN YÜZÜ GÜLECEK”

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan çeşitli sorunlarla ilgili açıklamaya yapan Ahlatcı, hastanede köklü yapısal değişikliklere gidileceğini kaydederek, “Önemli olan vatandaşın mutlu ve huzurlu sağlık hizmeti almasıdır. Vatandaşın yüzünü güldürmek bizim sorumluluğumuzdur. Gelecek haftadan itibaren hastanede köklü değişikliğe gideceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İKİNCİ ASKERİ BİRLİĞİ NİSAN’DA KURULACAK”

Çorum’a kurulacak askeri birliğe ilişkin olarak da bilgi veren Ahlatcı, acemi birliğinin Şeker Fabrikası’nın arkasındaki Çeşmeören YİBO’nun bulunduğu 250 dönümlük alana kurulacağını aktardı. Ahlatcı, Çorum’a kurulacak askeri birliğin Türkiye’nin ikinci askeri birliği olacağını belirterek, “Bölgede atıl bulunan Çeşmeören YİBO’nun pansiyon, spor salonları ve lojman gibi sosyal tesislerinin bulunması nedeniyle askeri birliğin devlete ilâve bir maliyeti yok. Nisan ayında askerlik kanununda yapılacak değişikliğin ardından bedelli eğitimlerine artık Çorum’da da başlanacak” dedi.

“SAVUNMA SANAYİİ İÇİN SOMUT ADIMLAR ATILACAK”

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, savunma sanayisine yönelik üretim yapılması için bakanlıktan gelecek heyetin Çorumlu sanayici ve işadamları ile buluşacağını söyledi. Savunma sanayiinin ihtiyaç listesinin Çorum’a getirileceğini belirten Ahlatcı, “Hangi ürünlerin üretilebileceği konusunda görüşmeler yapılacak. 10 yıl alım garantisi verilecek” ifadelerini kullandı.

“ÇORUM TREN YOLUNA KAVUŞUYOR”

Çorumlu’nun uzun yıllardır hayalinde olan demiryoluyla ilgili artık sona doğru gelindiğini söyleyen Ahlatcı, Demiryolu-Hızlı Tren Projesi’nin bitme aşamasına geldiğini dile getirdi. Demiryolunda yapım işinin ihale edileceğini belirten Ahlatcı, “Artık proje safhası sona erdi. Çorum tren yoluna kavuşuyor” dedi.

“HAVAALANINI YAPARSA AK PARTİ YAPAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Çorum’un büyük bir hayali olan havalimanı konusunu ilettiklerini söyleyen Ahlatcı, havalimanını İstanbul’a seyahat etmek için istemediklerini belirterek, “Kargo taşımacılığı ve sanayiye hitap edecek bir havaalanı istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız havaalanı talebimizi çok duyarlı karşıladı. İlgileneceğini söyledi. Hemen akabinde Ulaştırma Bakanımız Çorum’a geldi. Havaalanı ihtiyacını teferruatlı bir şekilde izah ettik. Fizibilite ve etüd yapılacağını ifade etti. Sayın bakanımızla bu konuda mutabakata vardık. Kendisi Çorum’a havaalanını yaparsa AK Parti’nin yapacağını söyledi. Kırkdilim’e 450 milyon lira kaynak ayrıldı. Böyle bir kaynak ayıran hükümet 50-100 milyonluk havaalanını ilimize çok görmez” dedi.

Çorum’da iş yapan tüm kesimlerin havalimanının faydasını göreceğini kaydeden Ahlatcı, “Biz Çorum olarak Anadolu kedisi değil, kaplanı olmak istiyoruz. Memlekete bu hizmetleri getirirsek kendimizi başarılı addederiz” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim