Toplantıda konuşan İl Başkanı Bekir Çetin, çiftçinin sorunlarına dikkat çekerek, “Çiftçimiz bizim başımızın tacıdır. Köylü mutsuzsa tüm ülke mutsuz olur. Şu anki durumda çiftçinin, köylünün mutsuz olduğu yönündedir kimse bunun aksini iddia edemez. MHP olarak 8 Haziran sabahındaki iktidarımızda söz veriyorum size şu anki durumunuzdan daha iyi imkânlara sahip olacaksınız” dedi.

“ÇİFTÇİ BİTERSE HERKES AÇ KALIR”
Ardından Kayrıcı yaptığı açıklamada, “Biz 3 parçalı hükümet dönemimizde hiçbir muhtarı, insanı birbirinden ayırmadık. Bu gün karşımızda 3 dönemdir tek başına hükümet olan bir iktidar var ama Çorum verdiği desteğin yarısını bile alamamıştır. Bu gün 6 kilo buğday satan bir litre mazot alamıyor. Başarı siyasetten sonuç almaktır. Bir ülkeyi batırmak istiyorsanız insanların birbirine güvenini yıkarsınız. İnsanların kurumların birbirine güveni kalmadı. Güvenilmez hale getirdiler. Doğu ve Güneydoğuda devlet devlet yok. Bir de Başkanlık Sistemi türküsü söylüyorlar. Aynı zamanda bir de İç güvenlik yasası çıkardılar. Doğuda zaten devlet kanunları geçmiyor. Bu yasayı Apo çıktığında batıdaki, anadoludaki halk ayaklanacak onları susturabilmek için bu kanunları çıkarttılar. Çiftçilik bitti. Üretim olmazsa çiftçi biterse herkes aç kalır. Bu ülkenin kaynakları düzgün kullanılırsa çözülmeyecek problem yoktur” şeklinde konuştu.

“İSLAM MEDENİYETİNİ BİRBİRİNE BOĞAZLATTILAR”
Toplantıda söz alarak konuşan Milletvekili Adayı Sami Çam, “Sizler bu işin bilincinde olmanız lazım. Biz okuyup sorgulayacağız. Medeniyetler arası çatışma tezi 2001 yılında küresel sermayeyi idare eden yedi tane küresel şirketin hazırladığı bir projedir. Bunlardan bir tanesi de Bernard Lewis’tir. Bu adamın uzmanlık alanı Ortadoğu coğrafyası ve İslam’dır. Aslında bizim şu anda başımızda bulunan başbakanı siz zannediyorsunuz ki Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan atadı. Başbakan Davutoğlu’nu 1992 yılında tespit ettiler ve Cumhurbaşkanını atayanlar atadı” sözlerine yer verdi.
Çam, “Medeniyetler arası çatışma tezinden vazgeçtiler çünkü kendilerine dokunuyordu. Bunu Afganistan ve Irak’ta uyguladılar. Döndüler medeniyet arası çatışma, medeniyet içi çatışmayı uygulamaya başladılar. Medeniyet nedir? İslam medeniyeti. İslam medeniyetini kendi içerisinde birbirlerine boğazlattılar. Bu gün Ortadoğu’nun halini görüyorsunuz. Ortadoğu’da Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Bu projelerin son ayağı Türkiye Devleti’dir. Çok dikkatli olmamız lazım. Biz adaları Yunanlılara verdik. Ecdat yadigârı Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdık. Oradan pılımızı pırtımızı, bayrağımızı alıp kaçtık Hiç kimse kahramanlık çıkartmasın ülkenin geldiği durum budur” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ DİN TÜCCARLIĞIYLA İDARE ETMEYE ÇALIŞTILAR”
4. sıra Milletvekili Adayı Ali Akcan da yaptığı konuşmada ülke ekonomisine değinerek, “Ekonomik yönden sıkıntılarının yanı sıra manevi yönden sıkıntılarımız var. Bu adamlar 13 yıla yakındır ülkeyi din tüccarlığıyla idare etmeye çalıştılar. Milletin gözünü boyamak için İsrail ile basının önünde kavga ediyorlar. Esasında İsrail’le kol kola olan bunlar. Bu seçimin hem ekonomik hem siyasi yönden gerçekten çok büyük önemi var. Sizler köyünüzün kanaat önderlerisiniz. Bu seçim Türkiye’nin varlığını ya da yokluğunu gösterecek bir seçim. Bu seçimlerde herkes elinden gelen gayreti ortaya koyup bu insanlara ders vermeli. İnsanlar asgari ücretle açlığa mahkûm ediliyor. Köylerden kentlere göç yoğun bir şekilde sürüyor. Sermaye tekelleşti. Bu ülkenin kanını emenlerin eline geçti. Faiz lobisinin en çok kar ettiği dönem bu dönemdir. Esnaf kan ağlıyor” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim