Yemin töreni CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık sorunları nedeni ile en yaşlı ikinci milletvekili sıfatıyla geçici Meclis Başkanı İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz başkanlığında yapıldı. İllerin alfabetik sırasına göre sırayla kürsüye çağrılan milletvekilleri and içti.

Yemin töreninde AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de and içti. Yemin törenini AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve AK Parti kurucularından eski Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ile birlikte kulis sıralarından takip etti.

İlk yemini geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz yaptı. Yılmaz yemininin ardından, yemin etme işleminin nasıl gerçekleştirileceği konusunda uyarılarda bulundu. Daha sonra ise milletvekilleri yemin etmeye başladı. Vekillerin okuduğu metinde şu ifadeler yer alıyor: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim”

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri ise milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim