Yemeğe Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Per.Alb. Cetin Öcal, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve muhtarlar katıldı.

Buharaevler Muhtarı Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulkadir Erdoğan, Bozboğa Köyü Muhtarı ve Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Kara ile Karapınar Köyü muhtarı ve Merkez Köyler Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral’ın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Necmeddin Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü bir devlet olduğunu belirterek binlerce yıllık devlet gelenekleri bulunduğunu ve bunlardan birinin muhtarlık geleneği olduğunu ifade etti.

Batı ülkelerinde muhtarlık isteminin bulunmadığını söyleyen Vali Kılıç, muhtarlık sisteminin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.  Muhtarlarla el ele omuz omuza yürüdüklerini belirten Vali Kılıç, muhtarlığın, sabır, feragat ve sürekli kendinden vermeyi gerektirdiğini ancak bunun karşılığında çocuklarda bırakılabilecek bir onuru da barındırdığını vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim