Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İnsani Değerler Platformu üyeleriyle bir araya geldi.
Hitit Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan platform üyeleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve üniversitenin yanında olduklarını açıkladı.
İnsani Değerler Platformu Dönem Sözcüsü Seyfettin Sezgin, Prof. Dr. Reha Metin Alkan göreve geldiği günden bugüne kadar toplumun her kesiminin içerisinde yer aldığını, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, halk ve esnafla iç içe olduğunu belirterek, geçmiş yıllarda toplumdan kendisini soyutlayan üniversite ve bazı kurumların artık halkın hizmetinde olduğunu söyledi. Zengin, bunun kıymetinin bilinmesi ve üniversiteye sahip çıkılmasını istedi. Zengin, Alkan’ın yeni hizmet döneminde de durmaksızın hizmetlerine devam ederek, üniversiteyi hak ettiği yere hızla taşıyacağını söyledi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, toplumun bütün kesimlerince üniversitenin sahiplenilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Hiçbir mazeretin başarının yerini alamayacağını vurgulayan Alkan, “2011 yılında göreve başladım. Aradan geçen 4 yıllık zaman zarfında zorlu süreçler olmasına rağmen oluşturulan sinerji, birliktelik ve omuz omuza vermenin güzel sonuçlarını aldık. Kampus sorunumuz ortadan kalktı. İnşaatlarımız hızla devam ediyor. Üniversiteye Teknokent ve merkez laboratuar kazandırdık. 1976 yılında kurulan meslek yüksekokuluna yeni bir bina kazandırıldı. Üniversitemizde öğrenci sayımız 7 binden 15 bine yükseldi. Bin 500’e yakın doktora yüksek lisans öğrencimiz var. Bölüm sayımız 160 ulaştı” diye konuştu.
İstihdam sağlamayan bölümlerin artık tutulmadığını ve önceliklerinin istihdam garantili bölümler olduğunu dile getiren Alkan, “Havaalanımız yok ancak yer hizmetleri bölümümüzü açtık. Yüzde 100 doluluğa ulaştı. Şimdi de kabin görevlisi ve pilotaj bölümlerini düşünüyoruz. Ara eleman yetiştirme noktasında bu okullara büyük görev düşüyor. Geçmişte İnkılap tarihi dersi için liseden öğretmen talebimiz oluyordu. Şuanda Rusça ve Japonca kursları veriyoruz. Dünyaya açıldık. Bugün bir ayağımız Amerika’da bir ayağımız Kazakistan’da. Daha önce yapılsaydı bazı şeyler bugün üniversitemiz başka yerlerde olurdu. Japonya’dan, Burkuna Faso’dan ve dünyanın dört bir yanında öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz var. Üniversitelerde Rektörler gerçek işlerimize döndü, ondan sonra muazzam bir gelişme başladı. Her kesimi önemsiyoruz. Biz her kesimle el ele vererek, Çorum’a katma değer sağlamak istiyoruz. Bize sahip çıkan, bize destek veren ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında da bilgi veren Alkan, Tıp Fakültesi için ödenek aldıklarını, 2016 yılından itibaren öğrencilerin Çorum’da okumaya başlayacağını, bu yıl öğretim üyesi sayısının 100’ü geçeceğini ve üniversitenin hiçbir yatırımının Çorum’la bütünleşmesinden daha değerli olmadığını sözlerine ekledi.


(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim