HÜBTUAM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Etkinliğe İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Kılıç, akademisyenler ve çok sayıda inşaat mühendisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Hitit Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Öğr. Gör.Hasan Baylavlı’nın selamlama konuşmasının ardından bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Kılıç, başlangıcı yapılan Üniversite İMO etkinliklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi. Amaçlarının meslek bilincini artırmak, üniversitedeki bilimi Çorum yararına sunmak olduğunu anlatan Kılıç, bilimin yanı başlarında olduğunu ve bunu başka yerde aramaya gerek olmadığını ifade etti.

Üniversitede bulunan kendini ispat etmiş hocalarla birlikte 21. Yüzyıla entegre ederek donanımlı, kendinden emin, mesleğe saygılı Çorumlu inşaat mühendisleri kazandırmak istediklerini belirten Kılıç, “Marka olacak üniversite, marka olacak mühendis ve marka şehir yaratmak istiyoruz. Umarız üniversitemiz de akademik çalışmalarında, Çorumlu mühendislerimizin her yaptığı işi, kendilerine bir şantiye, bir laboratuvar, bir araştırma merkezi olarak kullanırlar. Bunun için biz Çorumlu inşaat mühendisleri olarak her türlü katkı sağlamaya hazırız. Biliyorsunuz ki bilim kullanılırsa bir anlam kazanır ve eminim ki Türkiye’de Çorum, Üniversitesi ve inşaat mühendisiyle fark yaratan örnek bir şehir olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Yrd. Doç.Dr. Eyüphan Avcı “Geoteknik Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler ve Zemin İyileştirme Teknikleri”, Öğr. Gör.Dr. Alper Cumhur “Depremin Önemi ve Yapılarda Yeni Güçlendirme Çalışmaları”Öğr. Gör.Hasan Baylavlı da “Kampus Planlaması ve Enerji Verimliliği” konularında bilgiler verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim