Çorum’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil eden milletvekilleri, birlik ve beraberlik adına önemli bir adım atarak Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbeti mitingine katıldılar.
Burada yaptıkları konuşmada 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini lanetleyen milletvekilleri birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu ve CHP Çorum eski milletvekili Ali Haydar Şahin’den oluşan heyet Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Milletvekilleri burada yaptıkları konuşmada “birlikte Türkiye’yiz” mesajı verdiler.
Darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar ile ülke gündemine ilişkin çeşitli açıklamaların yapıldığı ziyarette sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Milletvekillerinin ziyaretinde konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, "Bizler Çorum'un tüm renkleriyle bir bütünüz. Bizler aynı gemide yol alan yolcularız. 15 Temmuz'dan beri sokaklarda tarih yazıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması için bu millet 'dur' demiştir. Çorumlular bir bütün olduğunu tüm Türkiye'ye göstermiştir. Bu hainlere pabuç bırakmayacağız. Bugüne kadar demokratik tepkimizi gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz" dedi.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, "Türkiye'de müthiş bir demokratik olgunluk var. MHP'lisi, CHP'lisi, AK Partilisi bugün hep birlikte bir aradayız. Hepimiz vatanımız ve ortak geleceğimiz için sokaklardayız. Çorum'un tüm renkleriyle, farklı siyasal görüşlerimizle beraberiz. Bu farklılıklar ne kadar çok olursa ortak değerlerimiz de o kadar çok olur. Birliğimizi bozacak hiçbir provokatöre asla itibar etmeyelim" ifadelerini kullandı.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ise "Bir musibet, bin nasihatten iyidir. Demokrasimiz ölmediğine göre bundan sonra daha da güçleneceğiz. Bu hain saldırıyı bertaraf etmek çok kolay olmadı. Meclis bombalandığında devletimizin bekası için tüm milletvekilleri birlik olduk. Bundan sonra da hukukun evrensel değerlerinden ayrılmadan, birlik ve beraberliğimizi ilelebet sonsuza kadar yaşatmalıyız" diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim