Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği iftar yemeğinde iş adamlarıyla bir araya geldi.
Çorum'da yüksek düzeyde vergi ödeyen şirketler ile Ticaret ve Sanayi Odası'nda 40'ıncı yılını dolduran üyelerin onuruna düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Ağbal, gençlik yıllarının geçtiği Çorum'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Maliye Bakanı Ağbal, Çorum ekonomisinin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, bu durumun kendisi için de bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Türkiye'nin artık Bölge'sinde gıpta ile bakılan bir ülke olduğunu kaydeden Bakan Ağbal, "Türkiye bugün hem bölgesinde hem de dünyada güçlü ekonomisi ve yakalamış olduğu siyasi istikrarla her geçen gün gelişiyor, büyüyor daha da güçleniyor. Türkiye artık kendi sınırlarını aşan, kendi bölgesinde ve dünyada söylediği söz dikkatle dinlenen bir ülke durumuna geldi." dedi.

"ÇORUM ORTAK PAYDASINDA BİRLEŞELİM"
Çorum ortak paydasında iktidarı ve muhalefetiyle elbirliğiyle çalışılması gerektiğini vurgulayan Bakan Ağbal, "Çorum'da sanayicilerimizin ve işletmecilerimizin yaptıkları başarılara şahit oldukça 'Bunları yapan bir özgüven var' diyorum. Dolayısıyla Türkiye ekonomisine ilişkin aynı özgüveni hep beraber duyalım." diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELE, KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"
Konuşmasında terörle mücadele konusuna da değinen Bakan Ağbal, "Türkiye önünde büyük fırsatlar olan, gelişmekte olan fakat gelişmiş ülke olmaya aday bir ülke. Bölgesinde herkesin gıpta ile baktığı neredeyse 'Ya biz gidelim de Türkiye'de vatandaş olalım' dediği bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Güçlenen, büyüyen, siyaseten istikrarlı bir ülke olduğu için 'Türkiye'ye gelin, yatırım yapın, vatandaşlık vereceğiz' diyoruz. Bunu 14 yıl önce diyebilir miydik? Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, yarını bugünden daha iyi olacak. Dosta düşmana karşı yekvücut olur, kardeşliğimizi pekiştirirsek, Allah'ın izniyle bu milletin sırtını kimse yere getiremez. 3-5 çapulcudan oluşan terör örgütü asla bu ülkenin sırtını yere getiremez. Terör belası bu ülkenin gündeminden gidene kadar güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyonlar büyük bir kararlılıkla aynen devam edecek. Dualarımız, gönlümüz, her şeyimiz bu mücadelede aktif rol alan askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimizledir. Bu mübarek Ramazan gününde dualarımız onlarla birlikte. Bu terör belasını yakın bir zamanda hallettikten sonra ekonomide ve siyasette yakaladığımız bu ivmeyi daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim