AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Merkez Çalyayla Köyü'nde cemevini ziyaret etti.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Eskiköy-Eşençay bölgesini ziyaret ettikten sonra Çalyayla Köyü'ne uğradı. Kendisi de Çalyaylalı olan Necmettin Uzun'dan köyün sorunları, talepleri ve durumu hakkında bilgiler alan Milletvekili Ceylan, Köy Muhtarı Yüksel Güreli ile Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Taş ile de görüştü.
Köyde ilk olarak camiyi ziyaret eden Ceylan ve beraberindekiler, cami içerisinde ve etrafında inceleme yaparak yapılması gereken çalışmaları yerinde gördü.
Daha sonra Çalyayla Köyü Cemevi'ne uğrayan Ceylan, binayı inceledi, verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.
Necmettin Uzun, binayı; köy konağı, yemekhane, muhtar odası, gasilhane ve cemevi olarak çok amaçlı kullandıklarını anlatarak, köyün büyük bir ihtiyacına cevap verildiğini kaydetti.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise örnek bir dayanışma sergileyen Çalyayla halkını tebrik ederek, birlik ve beraberliğin bozulmadan devam etmesini istedi.
Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürtüyle, Çerkeziyle Türk milletinin bir ve beraber olduğunu vurgulayan Ceylan, tüm renkleri kucakladıklarını, Türkiye'nin aydınlık yarınlara ancak ve ancak kardeşlik bağlarını güçlendirerek ulaşabileceğini belirtti.
Çalyayla'da zaman zaman soba başında ısınan, zaman zaman da köyde incelemeler yapan Ceylan, vatandaşlarla hasbıhal etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim