HİTÜ Rektörlüğü’nün bulunduğu Kuzey Kampüsü’ndeki Erol Olçok Konferans Salonu’nda düzenlenen Çalıştaya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Sağlık yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, çağın getirdiği yenilikleri takip eden personel ile birlikte fakülteleşme çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam ise konuşmasında gelişmiş ve mutlu bir toplumun koşullarının sağlıklı bireylerden geçtiğini anlattı. Değişen dünyada değişen ihtiyaçların farklı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini ifade eden Baykam, buna bağlı olarak farklı politikalar oluşturmak gerektiğini dile getirdi.

Sağlık kurumları ile işbirliği içerisinde Çorum’da güzel çalışmalar yapıldığını belirten Baykam, “Hem bakanlık hem de eğitim kurumları olarak güzel bir sinerji yarattık” dedi.

İl Sağlık Müdürü Opr.Dr. Ömer Sobacı ise konuşmasında Türkiye’de 27 devlet hastanesi ile üniversite arasında uyum çalışması bulunduğunu, sorun yaşanmayan 2 yer bulunduğunu bunlardan birinin Marmara Üniversitesi diğerinin ise Çorum olduğunu söyledi. Sobacı, “biz bir aileyiz bunu koruduğumuz sürece sorun çıkmaz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Başkanı Doç.Dr. Gülsüm Erigüç’ün moderatörlüğünde oturuma geçildi. Programda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Mete Dolapçı “Sağlık bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına ait Sağlık tesisleri ve Üniversitelere ait ilgili birimlerin birlikte kullanımı ve işbirliği usul ve esasları hakkında yönetmelik kapsamında Çorum Modeli”, İl Sağlık Müdürü Opr.Dr. Ömer Sobacı, İstatistikler ile Çorum İl Sağlık Potansiyeli”, Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Ümit Görkem “Sağlık Personeli ve Hasta Hakları”, Hitit üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdür vekili Hemşirelik bölümü Başkanı Doç.Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman da “Toplumsal Cinsiyet eşitliği ve sağlık parametrelerine yansımaları: Çorum İl Örneği” konularında katılımcılarda bilgi verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim