Türk Ocakları Çorum Şubesi son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden FETÖ/PYD soruşturmalarına yönelik yazılı açıklama yaparak, hassasiyetleri dile getirdi.
Son günlerde kamuoyunda ülke genelinde ve Çorum özelinde FETÖ/PDY örgütü ile ilgili soruşturmalarda yetkili kurumların ve yerel siyasi aktörlerin; yavaşlatma, erteleme, zaman kazanma ya da soğutma yöntemlerini baskın şekilde kullanarak, soruşturmaların seyrini değiştirmeye uğraştıkları yönünde bir kanaat oluşmaya başladığı belirtilen açıklamada kimsenin FETÖ ile mücadeleyi savsaklamaya hakkı olmadığı vurgulandı.
Bu bağlamda özellikle Hitit Üniversitesi’nde garip eylemlerin olduğu dile getirilen açıklamada “1.Türkiye genelinde FETÖ-PDY örgütünün alevi camiasını örgüte kazandırma misyonu ile görevli imamı olan Osman Eğri’nin üniversite içi faaliyetleri, ilişkileri ve bu ilişkilerden elde ettiği sonuçlar konusunda, hala bir şey yapılamamış ve hatta bu mesele soğumaya ve küllenmeye bırakılmıştır. 2.FETÖ-PDY yapılanması ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, hatta zaman zaman bu örgütün tetikçiliğine maruz kalmış, ocak üyelerimiz hakkında soruşturma açılarak, hedef şaşırtma ya da dikkat dağıtma stratejisi uygulanmıştır. Konunun ilginç olan tarafı, yerel siyasi aktörlerin de bu konuya müdahil oldukları hususuyla ilgili duyumların varlığıdır. İnanmıyor ve inanmak ta istemiyoruz. Şayet bu doğruysa, ortada vahim bir durum var demektir” denildi.
Müslüman Türk Milleti, Anadolu topraklarının ve devletin beka sorunu yaşadığı günümüzde kimsenin hata yapma lüksü olmadığı, FETÖ ile mücadeleyi savsaklalamayacağı, bu konuda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin tavrının net olduğu belirtilen açıklamada “Zaten bu konuda, yöneten güç ile muhalefet arasındaki uzlaşma da ortadadır. Hal böyle iken, meseleye hissi ya da korumacılık duygusu çerçevesinde yaklaşma, hem toplumsal bir vebaldir ve hem de aynı acı tecrübenin ( 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü) tekrar yaşanmasına davetiye çıkarmak anlamına gelir.
Bu yüzden ilgili aktörlere diyoruz ki; Toplumda güven problemi yaratabilecek yaklaşımlardan uzak durulmalıdır. Duygusallığın ürettiği koruma zırhı birilerinin üzerinden çekilmelidir. Yargı üzerindeki baskı kaldırarak, yargıya işlerlik kazandırılmalıdır. Bu durum milli, insani ve vicdani bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun yerine getirilmesini Çorum kamuoyu olarak bekliyoruz” görüşüne yer verildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim