Toplantıya Kültür ve Turizm İl Müdürü ve Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Ömer Arslan, bu projenin sivil toplum kuruluşları ile kurumların ortaklaşa çalışmasının bir örneği olduğunu söyledi. Konuşmasını sunum eşliğinde sürdüren Arslan, Türkiye’nin en çok turistin ziyaret ettiği ülkeler arasında 8. sıradayken turizmden elde edilen gelir bakımından ilk 10’a giremediğini anlatarak, 2023 hedefinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir olduğunu söyledi.

Çorum’un turist sayısının 2018 yılında 111.694 olduğunu ifade eden Arslan, bu sayının artırılması için projeleri bulunduğunu dile getirdi. İlk olarak, Çorum, Amasya ve Samsun’un birlikte turist sayısının artırılması için çalışma yaptıklarını kaydeden Ömer Arslan, dünyanın gelişen teknoloji sayesinde köy haline geldiğini insanların hıza alıştığını ve bir Hattuşa’da 2-3 gün geçirmek istemediğini, internette olduğu gibi daha çok yeri kısa sürede gezmeyi ve bunu yakınları ile paylaşmayı tercih ettiğini söyledi. Çorum’u insanları cezbedecek bir il haline getirmek gerektiğini vurgulayan Arslan, “İnsanların 5 duyusuna hitap edecek şeyleri bulmak zorundayız. Bunun için tespitler yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından proje koordinatörü Dilek Bilgin yapılacak çalışma hakkında bilgi verdi.

Gençlerin sosyal ve psikolojik gelişimlerine destek sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında gençler kısa film çekimi konusunda ders alacağını ve proje sonunda kısa film çekeceklerini belirten Bilgin, 16-29 yaş aralığındaki gençlerle yürütülecek projenin 10 ay süreceğini, bu süre içinde kamu spotu, kısa film ve kurmacalar üretileceğini anlattı. Bu projenin bir fırsata dönüşmesini beklediklerini kaydeden Dilek Bilgin, 40 kişinin bulunacağı ekipte daha sonra seçilecek 12 gencin kısa film çekimlerine devam edeceğini geri kalanların ise girişimcilik gibi eğitimler göreceklerini vurguladı. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim