Atis Fuarcılık tarafından Anadolujet ve TAV sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkı ve destekleriyle bu yıl ilk kez ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen TRAVELEXPO Ankara Turizm Fuarı, İç Anadolu’da tanıtım anlamındaki boşluğu gidermek üzere turizm sektörünü bir araya getirdi.
Çorum Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan stant ziyaretçilerden büyük beğeni görüyor. İlimizin tarihi doğal ve kültürel değerlerini yansıtan görsellerle süslenen Çorum standını ziyaret eden konuklara çeşitli tanıtım materyalleri hediye ediliyor ve yöresel lezzetlerin ikramı yapılıyor.
2016 yılında Karadeniz bölgesine düzenlenen turlarda önemli artışlar gösterirken, Çorum bu artıştan payını almak, Ankara’daki büyük potansiyelden faydalanmak ve Çorum’a daha fazla turist gelmesini sağlamak için tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Karadeniz turlarının bir bölümü Çorum’u da programlarına almaya başladıkları gözlemlenirken, bu taleplerin artmasına yönelik tanıtım çalışmaları hız kesmeksizin devam ettiği açıklandı.
Vali Ahmet Kara’nın büyük bir titizle takip ettiği standa fuarın ilk günü Çorum standına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Milletvekilleri Dr. Selahattin Beyribey, Ahmet Arslan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Dr. Mehmet İlker Çitil, Nursel Reyhanlıoğlu, TURSAB Orta Anadolu BYK Başkanı Kılıçaslan Karabıçak, Prof. Dr. Muharrem Tuna, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Durmaz, Çorum Vakfı Başkanı Alper Bilan, Mavi Ocak Müdürü Barış Çalışkan, STS Sılatur Müdürü Mustafa Ünal ziyarette bulundu.
Ankara’da gerçekleşen sektör buluşması, son yıllarda açılan hızlı tren hatları, şehirlerarası yollarda yapılan iyileştirmeler, ulaşım ağının gelişmesi ve kalitesinin yükseltilmesi ile Ankara çevresindeki illeri de içine alarak, 10 milyona yakın insanın ilgi alanını kapsıyor. Fuarda Çorum standını ziyaret eden Milletvekili Uslu da “Orta Anadolu’nun yıldız kentlerinden Çorum; kendine has çoğulcu kültürü, zenginlikleri içerisinde barındıran, barış ve birlikteliğin yaşandığı bir Türkiye mozaiğini oluşturmaktadır. Hitit uygarlığına dayanan geçmişi, Selçuklu – Osmanlı dönemleri ve bugün Cumhuriyetimizle 4 medeniyeti birlikte yaşamışızdır. Kadim Medeniyetler Şehri Çorum’umuzun kardeşlik ve barış ortamında, hızla gelişmesi, büyümesi, daha ileriye gitmesi için çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.




(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim