Rektör Alkan’ın göreve geldiği günden bugüne kadar büyük işler başardığını dile getiren Ceylan, 7 yıllık süreçte büyük işler yapıldığını ve özellikle kampus sorununun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Kuzey Kampus içerisine bir cami inşa edileceğini açıklayan Ceylan, 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan 2 bin kişilik caminin külliye konseptinde olacağını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2 milyon ödenek hazırlandığını ifade etti.

Verimli bir üniversite olmanın başında Tıp Fakültesi geldiğini vurgulayan Ceylan, 100 öğretim görevlisi ve 62 öğrenci ile Tıp Fakültesi’nin bu yıl Çorum’da eğitime başlayacağını belirtti.

Yeni yapılan hastaneyi Sağlık Bakanlığı ve Üniversite’nin ortak kullanacağını kaydeden Ceylan, Tıp Fakültesi’ndeki stajyer doktorlar sayesinde de acil servisteki doktor sıkıntısının ortadan kalkacağını kaydetti.

Milletvekili Ceylan, Tıp Fakültesi’nin Çorum’a farklı bir ivme kazandıracağını da vurguladı.

Yeni hastaneye taşınma işlemlerinin bir program dahilinde devam ettiğini anlatan Ceylan, “Hastane konusunda polemik yapmaya gerek yok. Her şey kontrolümüz altında. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 500 milyon TL’lik bir yatırım. Çorum’a bir kalemde yapılan en büyük yatırımlardan birisi. Yeni hastane 10 Temmuz itibariyle zaten muayene hizmeti vermeye başladı. Ancak eski hastanede yatanların sağlık hizmetinin de kesilmemesi için taşınma işlemi belli bir plân içerisinde yapılıyor. Hastanede herhangi bir problem yok. Her şey kontrolümüz altında. Mutlaka bu kadar büyük bir projede ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Bunun da anlayışla karşılanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim