TV19’da yayınlanan Murat Erdoğan’la Bakış Açısı programına konuk olan Külcü, temiz şehir diye bilinen bir şehri daha temiz şehir haline getirmenin daha zor, daha iddialı bir iş olduğunu dile getirdi. Külcü, “Temizlik konusunda hem personel, hem ekipman hem de araçlarla ilgili yeni takviyeler yapıyoruz. Göreve geldiğimizde temizlikteki memnuniyet oranı % 64 iken bugün bu oran % 86’ya çıktı.” dedi.

Göreve geldiklerinde Gazi ve İnönü caddelerinde çöp alırken büyük bir trafik sorunu yaşandığına dikkat çeken Külcü, “Biz Anadolu’da ilk kez yeraltı çöp konteynır sistemini kurduk. Bu sistemden öne caddedeki çöpler etrafa saçılıyor, bu çöplerden sızıntılar oluyor ve sokak hayvanları çöpleri dağıtıyordu. Kısacası, şehrimizin imajına yakışmayan bir tablo ortaya çıkıyordu. Yeraltı konteynır sistemini Türkiye’de sağlıklı olarak ilk uygulayan belediye biziz. Anadolu’da ise ilk uygulayan belediyeyiz. Çorum’a gelip bizim yaptığımız işi inceleyip model alıp uygulayan belediyeler oldu.” dedi.

“ÇORUM’DA İZ BIRAKIYORUZ”

Külcü, Çorum’a bu zamana kadar yapılmışların dışında farklı bir anlayışla hizmet ettiklerini söyledi. Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında farklı hizmetlerle örnek olduklarını ve iz bıraktıklarını söyledi.

Temizlik alanında yapılan hizmetlerin herkes tarafından takdir edildiğini belirten Külcü, “Biz görev gelmeden önce sadece ana caddeler ve sokaklar temizleniyordu. Mahallelerde tam anlamıyla bir temizlik çalışması olmuyordu. Gerekli personel ayarlamamızı yaptık. Şimdi her mahallemizi temizliyoruz. 10 günde bir bütün şehrimizi süpürmüş oluyoruz. Türkiye’de bunu yapan belediye sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Ambalaj atıklarını, atık pilleri, bitkisel atık yağları ve tıbbi atıkları ayrı ayrı topluyoruz. Bunları neden yapıyoruz

Çünkü her atık maddenin doğada kaybolma süresi ve bu süre zarfında verdiği zarar birbirinden farklı” şeklinde konuştu.

“GELECEK SEÇİMLERİ DEĞİL GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNEREK ÇALIŞIYORUZ”

Külcü, yaptıkları tüm çalışmaları seçim kaygısı duymadan yaptıklarını belirterek “Biz yaptığımız işlerde Allah’a ve seçim zamanı sandıkta hemşehrilerimize hesap vereceğimizin bilincindeyiz. Biz, çalışmalarımızı seçimleri düşünerek değil gelecek nesillerimizi düşünerek şekillendiriyoruz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim