Bakan Özlü’nün yanı sıra TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Elife Ünal, üniversitelerin rektörleri, teknoloji geliştirme bölgelerinin temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı zirveye Çorum’dan ise Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknokent AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş ile Çorum Teknokent Geliştirme Bölgesi’nde (TGB) yer alan firmalar da yer aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilkent Otel’de yapılan 5. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaparak zirvenin Türk sanayisine, bilimine ve teknolojik ilerlemesine katkı vermesini temenni etti. 2002 yılında 5 olan TGB (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) sayısının 55’i faal, 14’ü yapım aşamasında olmak üzere 69 Teknokent’e ulaştığını, hedeflerinin 81 ilin tamamında TGB kurmak olduğunu ve bugün Teknokentlerde faaliyet gösteren 4 bin 475 firmanın ülke için teknoloji ürettiğini vurguladı.

Teknokentler içinde bulunan firmalarda 44 bin 580 personelin görev yaptığını da söyleyen Bakan Özlü, TGB’ler arasında tatlı bir rekabet, yarış olduğunu, bu yarıştan, teknoloji ve bereket doğduğunu vurguladı. “Türkiye olarak parolamız yüksek teknolojidir. Yüksek teknolojili ürünlerin ihracatımız içindeki oranını mutlak surette artırmamız gerekiyor. Türkiye’nin geleceği teknolojide.” diyen Bakan Özlü konuşmasının ardından TGB’lerin stantlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çorum TGB’nin standında Bakan Özlü’ye Rektör Alkan tarafından bilgi verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim