Çorum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla “Milli İradeye Saygı Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti” gerçekleştirildi.

15 Temmuz millî iradeye saygı ve şehitler anısına düzenlenen kortej yürüyüşüne, Çorum Valisi Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı M. Akif Aras, AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan’ın yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile binlerce yurttaş katıldı.

Çorum Valiliği önünde toplanan protokol üyeleri ve yurttaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Caddesi’nden Hürriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Çorum Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar eşliğindeki yürüyüş sonunda alana kurula platformdan protokol üyeleri halkı selâmladı.

Alana kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen programı izleyen vatandaşlar 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunduğunda hep bir ağızdan “Burada!” diye bağırdı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sırasıyla kürsüye gelen İl Jandarma Komutanı Alb. Fatih Üstündağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Vali Necmeddin Kılıç, yurttaşlara hitap etti.

İl Jandarma Komutanı Alb. Üstündağ konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu ve milletiyle her türlü güçlüğün üstesinden gelerek birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet varlığını sürdüreceğini söyledi.

“TEHLİKE HENÜZ GEÇMİŞ DEĞİL”

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras da 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatarak, “Ülkemiz için zor ve sıkıntılı süreç devam etmektedir. Milli birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ederek o gece yaşanan hain darbe girişimini vatandaşlarımız sokaklara inerek engelledi. Ancak tehlike tam anlamıyla henüz geçmiş değildir. FETÖ’nün siyasi uzantıları başta olmak üzere hâlâ bazı yapılanmaları belirli kademelerde görev yapmakta ve bu durum toplum vicdanını son derece rahatsız etmektedir.” dedi.

“DARBELERİN EN KÖTÜSÜ”

AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ise 15 Temmuz 2016’da bütün Türk halkının birer “gazi” olduğunu belirterek, “Darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durdunuz. Geleceğimizi garanti altına alan sizler oldunuz. Sizler bizim garantörümüzsünüz. Sizler bizim arkamızda durduğunuz müddetçe biz bu makamlarda kalabiliriz. O gece darbeciler, Sayın Erdoğan’ı da Menderes gibi asabileceklerini sandılar ama yanıldılar. 15 Temmuz şimdiye kadar yaşanan tüm darbelerin en kötüsüydü. Fakat bu millet bu hain girişime geçit vermedi. Bu millet isteseydi o gece darbeci askerlerin hepsini Boğaziçi Köprüsü’nden denize atardı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tüm Türkiye’yle aynı anda Çorum’daki camilerden sala okundu. Tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesi olduğu gibi minarelerden sala sesleri yükseldi.

Grup Çağrı’nın seslendirdiği ezgilerin ardından “Milli İradeye Saygı Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti” ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı’nın konseriyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim