Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Ticaret Borsası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün desteğiyle Çorum adına kurulan 108 metrekarelik stantta, Çorum’un yöresel ürünleri, coğrafi işaret özelliği olan leblebi, İskilip Turşusu, Kargı Peyniri gibi gıda, tarım ürünleri, unlu mamulleri, geleneksel tekstil, sanayi ve el sanatları ürünleri binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisine sunuldu.
Stantta ayrıca, Çorum’un Uluslararası Metal Sanatçısı Hasan Tuluk da, daha önce iki kez metal işlemede dünya birinciliği ödülü aldığı çalışmasını tanıttı. Ziyaretçilere başta Çorum leblebisi olmak üzere çeşitli gıda ürünlerinin ikram edildiği Çorum standı, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuarda, açılış töreninin ardından Çorum Standı’nı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine de stantta sergilenen ürünler hakkında bilgi verildi.
6. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nın, Çorum’un tanıtımı açısından iyi bir fırsat olduğu, önceki yıllarda hem katılımcı, hem de ziyaretçi açısından yoğun ilgi gören fuarda Çorum’un yöresel ürünlerinin özenle sergilendiği bildirildi.
6. Antalya Yörex – Yöresel Ürünler Fuarı, 11 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçi kabul edecek.








(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim