Çorum’un il ve ilçe ziraat odaları başkanlarından oluşan heyet, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu makamında ziyaret etti.
Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, çiftçiye sağlanan desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade ederken, bu yıl çeltik fiyatlarının da çiftçiyi memnun ettiğini söyledi.
Milletvekili Uslu ise, isteklerin adalet, akıl ve vicdana uygun olması kaydıyla, Çorum’un 12.796 km² toprağının her yerine hizmet için çalıştıklarını belirterek, “Sulu tarımda büyük yatırımlara imza atıyoruz. Hükümetimizin 2016 Eylem Planı çerçevesinde çiftçilerimize seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteğini başlatıyoruz. Yemde ve gübrede KDV tamamen kaldırılıyor. Genç çiftçilerimize 30 bin TL'lik karşılıksız kredi verilecek” dedi.
Ziyarette; Mehmet Sayan (Çorum), Gökhan Güngör (Çorum Genel Sekreteri), İlhan Yılmaz (Alaca), Ahmet Meteoğlu (Boğazkale), Mustafa Yıldırım (Bayat), Yılmaz Göker (Dodurga), Kamil Akdoğan (İskilip), Ali Ercan Tokmak (Kargı), Mecit Çakmak (Laçin), Satılmış Köse (Mecitözü), Ali Osman Şahiner (Osmancık), Dursun Karaderili (Sungurlu), Davut Saygı (Uğurludağ), ve Celal Yılmaz (Ortaköy) hazır bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim