Bu sene 6’ncısı düzenlenen ve 500 firmanın katıldığı Çorum Tarım Fuarı’nı 4 günde 250 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ceylan, Çorum’un tarım ve hayvancılık alanında cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Atlas Fuarcılık tarafından organize edilen Tarım Fuarı’nın bölgesel anlamda önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Ceylan, AK Parti iktidarları döneminde hayata geçirilen uygulamalarla Çorum’un tarım alanında da marka iller arasında yerini aldığını dile getirdi.

Ziyaretçi sayını geçen yıllara göre katlayan fuara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ceylan, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

Çorum’da tarım alanında iki önemli hedef belirlediklerini ifade eden Ceylan, arazi toplulaştırması ve sulanabilir tarım arazilerini içine alan söz konusu hedefleri gerçeğe dönüştürmek için gayretle çalıştıklarını bildirdi.

Çorum’da yeni tarımsal projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını da belirten Ahmet Sami Ceylan, “Meraları ıslah ederek hayvan üreticilerinin istifadesine sunacağız” dedi.

Fuardaki stantları ziyaret eden Ceylan, işletmecilerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, Atlas Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasağun’un da hazır bulunduğu geziye tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren bazı kurum ve kuruluşların yöneticileri de katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim