Vali Kılıç beraberinde AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın katılımı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum ziyareti hakkında basın toplantısı düzenledi.

Valilikte yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Nisan Pazartesi günü ilimize geleceğini dile getiren Vali Kılıç, “Bir ile cumhurbaşkanının gelmesi çok nadirdir. Cumhuriyet tarihi boyunca ilimizin cumhurbaşkanı seviyesinde ziyaret edilmesi bir elin parmaklarını geçmez. Bin yıllık tarihimize, Çorum tarihine bakılacak olursa, devletin en üst noktasındaki zatların ilimizi ziyaretleri nadiren vuku bulmuştur” diye konuştu.

Çorum’un tarihi, tarihe not düşülecek bir gün yaşayacağını dile getiren Kılıç, “Tarihe not düşülecek günü Çorumluların, kadınıyla, kızıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla beraber idrak edeceklerinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır. Bu günü ilimizin şanına yakışır, geleceğimize yakışır bir karşılama ile devletimize ve devletimizi temsil eden yüce şahsiyetlere saygı gösterisi ile hep birlikte idrak edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı hakkında da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Kılıç, Valilik, Belediye ziyaretinin ardından Erdoğan’ın halkla buluşacağını dile getirdi.

Ziyaretin ilimiz için önemine değinen AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da bu ziyarette toplu açılış töreni yapılması için çalışma sürdüğünü, ancak programın nihai şeklini alması için Ankara’dan gelecek heyetle toplantı yapılacağını ve bu toplantıdan çıkacak sonuca göre hareket edileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygun görmesi halinde ilimiz merkez ve ilçelerindeki yatırımların açılışını yapacağını anlatan Salim Uslu, “1 milyar lirayı aşan ciddi bir açılış dosyamız var. Bugüne kadar hemen hemen hiç açılış programı yapmadık. Sadece hizmet ettik, hizmeti düşündük. Yapılan hizmetler de zaten Çorumlunun hak ettiği güzel hizmetlerdi” dedi.

Erdoğan’ın 10 Nisan günü öğleden sonra ilimizde olacağını anlatan Vali Kılıç, ilimizin sorunları ile ilgili bir dosya hazırladıklarını, ya bu dosyayı brifing şeklinde sunacaklarını ya da Valilik ziyaretinde sinevizyon eşliğinde sunum yapacaklarını, dosyanın içerisinde ilimizin ihtiyaç duyduğu tüm konuların yer aldığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim