Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 31 Aralık 2015 günlü gazetemizin 5. sayfasında “Tapu’da izdiham” başlığıyla verilen haberle ilgili yazılı bir açıklama göndererek, Kiosk cihazı uygulamasıyla işlemlerin kolaylaşacağı ve kuyrukların sona ereceği bilgisini verdi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:
“Gazetenizin 31.12.2015 tarihinde yer alan ‘Tapuda izdiham’ başlıklı haberinizde Çorum Tapu Müdürlüğü’nde oluşturulan randevu sistemine rağmen işlemlerde büyük izdiham yaşandığı, Çorum Tapu Müdürlüğü’nün fiziki yapısının ve personelinin yetersiz kaldığı ifade edilmiştir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımıza verilen Tapu Hizmetinin kalitesini artırarak, Devlet güvencesi altında tutulan Tapu kayıt, bilgi ve belgelerinin sağlıklı, güvenilir olmasını sağlamaya yönelik hizmet verirken, bu hizmetin seri verilmesi yönünde de peş peşe tedbir alma, iş ve işlemlerin basitleştirilmesi, vatandaşın kısa zamanda hizmet alması yönündeki gayretlerimiz devam etmektedir.
Son yıllarda gayrimenkule yönelik talepler, ekonomik hareketlilik yanında, işlem çeşitlilikleri de her geçen gün artmaktadır. Çorum Tapu Müdürlüğümüzde 2015 Yılı Aralık ayı itibari ile 34200 adet yevmiyeli işlem yapılmıştır.
Gayrimenkule yönelik iş ve işlem için Çorum Tapu Müdürlüğümüze müracaat eden vatandaşlarımızın işlemleri hazırlanıncaya kadar Tapu Müdürlüğünde beklememeleri amacıyla sms uygulaması aktif olarak kullanılarak vatandaşlarımıza işlemleri hakkında bilgi verilmektedir.
Vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bu doğrultuda Maliye Bakanlığı ile birlikte önemli bir yeniliğe imza atmıştır. Kiosk cihazlarıyla gerçekleşecek bu yeni uygulamayla birlikte, tapu harcı yatırma ve makbuz işlemlerinde oluşan uzun kuyruklar sona erecektir.
Kiosk cihazı uygulamasıyla vatandaşlarımız yatırmaları gereken harçları, banka hesabı ve kredi kartı ile işlem yaptıkları tapu müdürlüklerinden yatırabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden TC. kimlik numarası ve vergi numaraları ile SMS’te bildirilen 12-13 haneli e-tahsilat numarasıyla giriş yaparak harçlarını ödeyen vatandaşlarımız, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ekranlarında harcın yatırıldığı görüldüğü için işlemlere hiç ara vermeksizin ve beklemeksizin tapu dairesinde devam edecek, böylece vatandaş daha kısa sürede hizmet almış olacaktır. Ankara ili Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerindeki tapu müdürlüklerinde hizmet vermeye başlayan bu yeni uygulama kısa bir süre içerisinde bütün Türkiye’de faaliyete geçecektir.”
Editör: TE Bilisim