Tarım İl Müdürlüğü ile Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası’nın ortaklaşa düzenlediği “Çorum Gastronomi Günleri”nde ünlü gurmelere ilimizin yöresel lezzetlerinden Çorum Tandırı ve İskilip Dolması tanıtıldı.
Fuar alanında İskilip Dolması’nı tanıyan gurmeler İkinci Bahar Lokantası’nda oda Meşhur Çorum Tandırı’nı öğrendi. Törende Çorum Tandırı’nın bugünlere taşınmasında emeği geçenlere de teşekkür belgesi verildi.
Çorum Tandırı’nın yaşatılmasına katkı sağlayan Tandır Ustaları Kadir Hafızoğlu, Mustafa Hafızoğlu, Nurettin Hafızoğlu, Nazmi Varan, Sami Özer, Ali Özbek, Ahmet Alacalı, Nuri Alacalı ve Hakan Alacalı’ya teşekkür belgelerini Tarım İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan ile Oda Başkanı İsmet Çıtak takdim edildi.
Teşekkür belgesinde “Çorum’un geleneksel yemeği olan kuzu etinin en güzel hali Meşhur Çorum Tandırının günümüze kadar yaşatılması ve bu lezzetin nesilden nesile aktarılmasından ve değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz” yazısı yer aldı.
Oda Başkanı Çıtak organizasyonda emeği geçen başta Vali Ahmet Kara olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlar ve ilimize gelen gurmelere teşekkür etti. Meşhur Çorum Tandırı ve İskilip Dolması’nın gurmelere tanıtılması kapsamındaki organizasyonda uydudan yayın yapan Tarımtürk TV ve Köy TV’de canlı çekimlerle yöresel lezzetlerimizi dünyaya tanıttı. Vali Kara, ünlü yemek sunucusu ve yazarı Sahrap Soysal ile Oda Başkanı Çıtak da Çorum Tandırı ve İskilip Dolması ile ilgili görüşlerini aktardı.
Çorum Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Çıtak, Meşhur Çorum Tandırı’nı ülkede tanıtarak Çorum ile özdeşleştireceklerini söyledi. Çıtak, “Nasıl ki Konya Kebabı, Tokat Kebabı gibi bazı şehirlerin tatları ülke genelinde biliniyorsa, onlardan daha lezzetli ve daha güzel olan Çorum Tandırı’nı Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtarak bu lezzetin tanıtımını en güzel şekilde yapacağız. Ben inanıyorum ki Çorum Tandırı kısa sürede Türkiye’nin lezzetleri arasında yerini alacaktır. Biz oda olarak gerek Çorum’da gerekse de Türkiye’de şehrimizin en güzel lezzetinin tanıtımı için üzerimize ne düşerse yapacağız. Çorum’da çevre yolu güzergahında yer alan bazı noktalara Meşhur Çorum Tandırı ile alakalı totemler ve tabelalar koydurarak seyahat eden vatandaşlara Çorum lezzetini aktaracağız. Yine bu konuyla ilgili olarak sosyal medyada da gerekli girişimleri yapacağız. Bu vesile ile ilk olarak web sitesini tanıtım açısından da hizmete sokacağız” dedi.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim