İzmir Ege Üniversitesinde Göz Hastalıkları Anabilim dalından Prof. Dr. Sait Eğrilmez tarafından yapılan sunumda, halk ozanlarının dilinden hekimliği, hemşireliği, hastalıkları ve hastaların yaşadığı psikolojileri anlatan şiir ve türküler slayt gösterileri ve bağlama eşliğinde sunuldu. Hekim hasta ilişkisiyle ilgili ‘Tek taraflı empati önemli bir şeydir, karşılıklı empati herşeydir’ mesajı türkülerle verildi.

Babası oğlu Aşık Veysel’in görmesi için yapılacak ameliyat parasını biriktirirken, Aşık Veysel’in gözüne aldığı travmayla görme yetisini tamamen yitirmesinden çok etkilenen Dr. Eğrilmez, göz doktoru olmaya bu şekilde karar verdiğini anlattı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine mesleki yaşamlarının başında 12 yıldır "Türkülerde Hekimlik – İyi Hekim Olmak Kavramı" başlıklı sunumu ders olarak da veren Prof. Dr. Sait Eğrilmez, şimdiye dek 25 farklı Tıp Fakültesinde, 10 binden fazla tıp fakültesi öğrencisine müzikal konferansın verdi. Türkülerdeki Hekimlik - Sağlıkla İlgili Türküler başlıklı kitabı Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılında yayınlandı. Ayrıca her yıl kornea nakli yaptığı hastasıyla birlikte ve kendi müzik grubuyla ‘Organ nakli’ni özendirmek için değişik illerde konserler vermekte.

Çorum’daki etkinlik sırasında meslekte 50’nci yılına giren Dr. Mehmet Çağlar’a Çorum Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Çağatay Çağlar tarafından bir plaket sunuldu. Prof. Dr. Sait Eğrilmez’e teşekkür belgesini Çorum İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Akın Yılmaz takdim ettiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim