Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Adem İlkay Diken, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Selim Asaroğlu, Dahiliye Uzmanı Murat Bağlıcaklıoğlu, Aile Hekimi Dr. Atilla Balım, TSM Hekimi Dr. Mustafa Çalışkan ve hemşirelerden oluşan ekip ilk olarak İskilip Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Daha sonra Kurusaray köyüne ulaşan sağlıkçılar köy okulunda hastalarını muayene ettiler. Kurusaray köyü ve çevre köy halkının yoğun ilgi gösterdiği sağlık taramasında Köy Muhtarı Haydar Celal Karadoğan ve okul personelinin organizasyona yardımları en üst seviyedeydi. Köy halkı ayaklarına kadar gelen bu hizmetten çok memnun olduklarını dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Sağlık taraması sonrası İskilip Devlet Hastanesi nöbetçi personeli ziyaret edildi ve kolaylıklar dilendi.
Sağlık taraması hakkında bilgi veren Dr. Mustafa Azak, güzel ve faydalı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geçen yıl yangın felaketine uğrayan Bayat'ın Çukuröz Köyü'nde sağlık taraması yapmıştık. Bu sefer ulaşım zorluğu, coğrafi koşullar, çevre köyler, nüfus ve fiziksel imkânlar göz önünde bulundurularak Kurusaray Köyü'nü tercih ettik. Uzman hekim, pratisyen hekim ve hemşirelerden oluşan daha büyük bir ekiple geldik. Muhtarın ve köy halkının ilgisinden çok memnun kaldık. Hastalarımızın şifa bulmasına katkı sağlamak bizi çok mutlu etti” dedi.
Azak, açıklamasının devamında İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy olmak üzere Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, İskilip Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özlem Ersoy, İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya, Aile Hekimi Atilla Balım, TSM Hekimi Mustafa Çalışkan, Köy Muhtarı Haydar Celal Karadoğan, okul personeli, köy halkı ve sağlık taramasına katılan ekibe teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim