SMMMO Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen ve E. Gelirler Baş Kontrolörü ve E. Vergi Başmüfettişi Burhan Düz’ün konuşmacı olarak yer aldığı eğitim programına Çorum SMMMO Başkanı Alican Doğan ve çok sayıda meslek temsilcisi katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Alican Doğan, Oda olarak eğitim seminerlerine önem verdiklerini ve bu tür etkinliklerin farklı konularda sürdürüleceğini belirterek, “Vergi İnceleme Sürecinde Mükellef Hakları ve Yükümlülükleri’ni konu alan toplantımızın yararlı olacağına inanıyorum.” dedi.

Son dönemlerde artarak devam eden terör olaylarından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Oda Başkanı Doğan, “Yaşanan terör olayları Türk Milleti olarak bizleri asla yıldıramayacaktır. Bu terör olaylarında hayatını kaybeden güvenlik mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza rahmet; ailelerine baş sağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra E. Gelirler Baş Kontrolörü ve E. Vergi Başmüfettişi Burhan Düz, “Vergi İnceleme Sürecinde Mükellef Hakları ve Yükümlülükleri” konusunda bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Burhan Düz sunumunda “Vergi Denetim Kurulu’nun Yapısı”, “Vergi Denetim Kurulu’nda Çalışma Düzeni” ve “Mükelleflerin Gruplandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı konulara değindi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim