Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde, Çorum Belediyesi, MÜSİAD Çorum Şubesi ve İnsani Değerler Platformu ortaklığıyla 28-30 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen “Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu” Bildiriler Kitabı basıldı.
Sempozyumda sekiz oturumda, eş zamanlı olarak Suheyb-i Rûmî, Kereb-i Gazi, Hattuşa, Abdalata ve 7-8 Hasan Paşa isimleri verilen 5 ayrı salonda, 40 program gerçekleştirilmiş, 9 farklı ülkeden katılan 200’ün üzerindeki katılımcı tarafından 158 sözlü, 3 poster olmak üzere toplam 161 bildiri sunulmuştu.
Her biri Çorum’un ayrı bir özelliğini inceleyen bilim insanlarını bir araya getirme ve Çorum’u Üniversite bünyesinde tanıma, tartışma ve tanıtma gibi önemli işlevleri yerine getirmek üzere Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın girişimleri ile gerçekleştirilen Sempozyumun sponsorlarını Çorum Belediyesi, MÜSİAD Çorum Şubesi ve Çorum İnsani Değerler Platformu oluşturdu.
İçeriği sempozyumda sunulan bildirilerden oluşan ve sempozyumun somut çıktılarından biri olan kitabın basımı ile Çorum’u anlatan dev bir eser meydana geldi.
İki ciltten oluşan yaklaşık 1700 sayfa olan kitabın basılması nedeniyle sponsor kuruluşları ziyaret eden Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, MÜSİAD Başkanı Mücahit Ahmet Köksal ve İnsani Değerler Platformu yetkililerine hediye ederek teşekkür etti.


(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim