Çorum’un Laçin İlçesi'nde dün akşam saatlerinde askeri araç ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan iki asker için bugün Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Halit Gençer ve Jandarma Uzman Çavuş Bilal Ekinci’nin cenazeleri Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Çorum İl Jandarma Komutanlığı’ndaki tören alanına getirildi. Törene Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve şehit askerlerin yakınları katıldı.

Gözyaşlarının sel olduğu törende şehit yakınları ağıtlar yaktı. Uzman Çavuş Bilal Ekinci’nin eşi Halime Ekinci eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, ”Ne olur saçından bir kaç tel alın, bana verin” diye gözyaşı döktü. Uzun süre tabuta sarılarak ağlayan şehit yakınları güçlükle sakinlirildi. Bilal Ekinci’nin 3 yaşındaki kızı Hira Gençer’de uzun süre babasının tabutuna baktı.

Bekar olan Halit Geçer’in annesi Karakız Gençer ve babası Hasan Gençer'de gözyaşlarına boğuldu. İl Müftüsü Ahmet Akın’ın yaptığı duanın ardından şehit cenazeleri helikopterle memleketlerine gönderilmek üzere Akıncı Kışlasına götürüldü. Uzman Çavuş Bilal Ekinci’nin cenazesi memleketi Kayseri’ye, Halit Gençer ise Ankara’nın Haymana İlçesi'ne gönderildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim