Ziyarete MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı M. Ahmed Köksal, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Öztürk, Ali İlker Tosun, Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri Uğur Yaşar, Hayrullah Taşdemir ve Hitit Üniversitesi öğrencisi M. Taha Furkan Metin katıldı.

MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahid Ahmed Köksal, dernek olarak bu zamana kadar yapılan yatırımları Rektör Reha Metin Alkan ile paylaştı.

“İŞBUL ÇORUM İLE İŞÇİ VE İŞVEREN BİR ARAYA GETİRİLECEK”

Çok önemsediğini belirttiği “İş Bul Çorum sitesini” faaliyete soktuklarını belirten Köksal, “İş Bul Çorum isimli internet sitesi tasarımı yaptık. Sitemizin tasarımını bitirerek bir hafta önce faaliyete geçirdik. Kurmuş olduğumuz bu siteyi MÜSİAD Çorum Şubesi olarak çok önemsiyoruz. Buradaki amacımız iş arayan arkadaşlarımızın daha kısa bir sürede iş bulmalarını sağlamak. Yani işveren ile iş arayanı bir araya getirmiş olacağız. İş arayan hemşerilerimiz rahatlıkla buraya cv bırakabilirler. İşverenler bu site sayesinde kendi kriterlerine uygun kişilerle irtibata geçerek iş yerlerine uygun insanları işe başlatabilecek. Böylesi güzel bir internet sitesini Çorum’a kazandırdığımız için çok mutluyuz. Çorum’un iş ilan platformu olacak olan bu siteye herkes www.isbulcorum.com web sayfasından ulaşabilir” dedi.

“SOLİD WORKS KURSU İLE SANAYİCİMİZİN İSTEĞİNE KARŞILIK VERECEĞİZ”

Öte yandan Solid Works Kursu ile alakalı bilgileri de paylaşan Köksal, sanayi şehri olan Çorum’da bu tarz kursları daha ilerilere taşımak istediklerini kaydetti. Köksal, “Şuan ki kursumuzda 30 kursiyerimiz eğitim görüyor. Bunlardan 23’ü Hitit Üniversitesi Makine bölümü öğrencilerinden, 1’i Kırıkkale Üniversitesi yine makine bölümü öğrencisi ve diğer 6 kursiyer ise MÜSİAD üyelerimizin çalışanlarından oluşmaktadır. Bu kursumuz Halk Eğitim Merkezi’mizin katkıları ile Mesleki Eğitim Merkezi hocalarımızın katılımıyla yapılmaktadır. Amacımız sanayi şehri olan Çorum’da Solid Works kullanıcı sayısının daha da fazlalaştırılarak işverenlerimizi bu konuda rahatlatmaktır.

SolidWorks üretime yönelik olarak 3 boyutlu katı model tasarlanmasına, tasarlanan parçaların montajı, simülasyonu ve analizlerine olanak tanıyan bir CAD/CAM yazılımıdır. Özellikle üretim sanayinde tasarım yapmak için çok gerekli bir yazılımdır. Halen ilimizde pek çok firma bu programı aktif şekilde kullanmaktadır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Reha Metin Alkan ise ülkemizin saygın iş adamlarının bir arada olduğu MÜSİAD’ın çok önemli bir kuruluş olduğunu belirtirken, üniversite olarak her türlü konuda MÜSİAD ile birlikte iş birliği içerisinde olacaklarını vurguladı.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim