Milletvekili Ceylan, İl Başkanı Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Akar ve beraberindeki heyet tarafından yapılan ziyarette Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan ve bu sene öğrenci alımına başlanan Tıp Fakültesi’ndeki çalışmalar, Veterinerlik Fakültesi’nin aktif hale gelmesi, HİTÜ’nün gerçekleştireceği muhtelif çalışma ve projelere yönelik istişarede bulunuldu.

“ÇORUM, SAĞLIKTA CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Milletvekili Ceylan ziyarette yaptığı konuşmasında yapılan çalışmalar ve buna bağlı olarak meydana gelen gelişmeler sayesinde Çorum’un sağlıkta eşik atlayacağını düşündüğünü ifade ederek “Amacımız, Çorum’u sağlıkta cazibe merkezi yapmak ve bunu da adım adım gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Tıp Fakültesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak aynı zamanda önem verdikleri bir diğer konunun da Çorum’da sevk oranını en aşağıya çekmeyi hedeflediklerini belirten Ceylan, “Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Üniversitemiz arasındaki afiliasyon, Türkiye’de sorun çıkmayan nadir örneklerden biridir.

Tıp Fakültesinde öğrencilerin öğrenimlerine başlaması çok büyük bir gurur ve mutluluk. Şimdiye kadar hep beraber güzel işler yaptık ve çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Bu yolda büyük aşamalar kaydettik. Çorum’un her türlü tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bu çalışmalarda Üniversitemizin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum” dedi.

Milletvekili Ceylan konuşmasının sonunda İl Başkanı Karadağ ve Rektör Alkan ile birlikte çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek onların başarılarının devamını diledi.

KARADAĞ: HEDEF SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ”

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da konuşmasında uyumlu bir şekilde, beraber çalışmayla elde edilen başarılara dikkat çekerek “İlimizde sağlık alanında gelişmelere önem veriyoruz ve bu yönde eksikliklerimizi tamamlamak için bu alanda yoğunlaştık. Çünkü insan sağlığı çok önemli” dedi.

Sağlıkta artı değer oluşturan önemli unsurların başında da Üniversitemiz olduğu vurgusu yapan Karadağ, “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversitemize atandıktan sonra Üniversitemiz büyük bir aşama kaydetti. Üniversitemiz Tıp Fakültesinde ve diğer birçok alandaki sıkıntıyı aştı. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Üniversite arasındaki afiliasyon Türkiye’de uygulanan en iyi örneklerdendir. Bizler çok şanslıyız ki Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Üniversite arasındaki afiliasyon başta Rektörümüz ve Tıp Fakültesi akademisyenlerimizin yoğun gayretleri ile sağlanmıştır. Tıp Fakültesi öğretim elemanlarımız hem poliklinikte çoğu daha önce yapılamayan operasyonları yaparak hasta bakıyorlar hem de Tıp Fakültemizde derslere giriyorlar. Bu güzel uyumu yakalamış olmak çok güzel” diye konuştu.

Çorum’un sağlık merkezi olma yolunda önemli yol katettiğini ve daha da ilerleyeceğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonraki hedefimiz ise sağlık alanında Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve açılacak tüm birimleri kapsayacak şekilde Sağlık Bilimleri Üniversitesini kurmak. Bu da olmayacak bir hedef değil. Bu uyumla Çorum’a çok daha güzel işler yapacağımızı ümit ediyor başarılı çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve desteklerini esirgemeyen Çorum Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a, Çorum Milletvekillerimize ve emek veren herkese teşekkür ediyorum”

Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Karadağ’a ziyaretleri ve düşünceleri için teşekkür eden Rektör Alkan ise HİTÜ’nün kısa bir süre öncesinde altyapı eksikliklerinden söz edildiğini, gelinen noktada ise çok daha farklı konuların ele alındığını dile getirerek ilimize, bölgemize ve hatta ülkemize yarar sağlayacak somut ve başarılı projelerin konuşuluyor olmasının çok önemli ve sevindirici olduğunu kaydetti.

Üniversitelerin ana misyonunun şehre katma değer sağlaması olduğunu hatırlatan Alkan, yıllardan beri var olan fiziki altyapı sorununun kısa bir sürede çözümlendiğini belirterek “Ortak çalışmalarla ve konunun ilgilisi tüm herkesin birlikte hareket etmesi bizim çok operasyonel ve hızlı bir şekilde eksiğimizi giderebileceğimizin önemli göstergelerinden biri. Çorum’a geldiğimiz günden bugüne kadar, konunun uzmanları, ilgilileri ve karar vericileri olan başta Valimiz ve Milletvekillerimizle yaptığımız ortak iş birlikleriyle Üniversitemizin dünyadaki ilk 2500 üniversite arasına girmesini sağladık. Bundan sonra da bu tür başarılı gelişmelerin devam edeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Alkan, göreve geldiği günden beri desteğini esirgemeyen Milletvekili Ceylan, İl Başkanı Karadağ, Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri ile emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim