Yapılan ziyarette, Üniversite bünyesinde yer alan ve bu sene öğrenci alımına başlanan Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar ve Kanser Araştırma Merkezi’nin kurulması konusu ele alındı. Ayrıca yenilenmesi düşünülen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Üniversite arasında Tıp Fakültesi örneğinde olduğu gibi ortak kullanım (afiliasyon) konusu da ele alınarak, Üniversite’nin gerçekleştireceği muhtelif çalışma ve projelere yönelik istişarede bulunuldu.

Çorum’a yeni bir Diş Hastanesi kurulması yönünde bir ihtiyacın tespit edildiğini ve bu çerçevede mevcut hastanenin yerine yeni bir Diş Hastanesi yapılması yönünde çalışmalar başlattıklarını kaydeden Ceylan, yeni yapılacak bu hastanenin 60 ünitelik olacağını, ayrıca yataklı bölüm ve ameliyathanelerinin planlandığını açıkladı.

Yapılan çalışmalar ve buna bağlı olarak meydana gelen gelişmeler sayesinde Çorum’un sağlıkta eşik atlayacağını düşündüğünü ifade eden Ceylan, “Amacımız, Çorum’u sağlıkta cazibe merkezi yapmak ve bunu da adım adım gerçekleştiriyoruz” dedi.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Üniversite arasındaki ortak kullanımın Türkiye’de sorun çıkmayan nadir örneklerden birisi olduğunu belirten Ceylan, “Aynı şekilde bu uygulamayı biz Diş Hastanemizle de yapmayı, yani tıpkı Tıp Fakültesindeki gibi bir ortak kullanım modeli ile Diş Hekimliği Fakültesi açılıp, ardından da Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşüm için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin yanı sıra Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültelerini de Çorum’a kazandırmak istediklerini ve bu yönde Hitit Üniversitesi’nde çalışmaların yapıldığını ifade eden Ceylan, bunlarla beraber Çorum’da bir Kanser Araştırma Merkezi’nin de bir an önce kurulması için yoğun bir şekilde gayret ettiklerini dile getirdi.

Milletvekili Ceylan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Tıp Fakültesi’nde öğrencilerimizin öğrenimlerine başlaması çok büyük bir gurur ve mutluluk oluşturdu. Aynı şekilde Diş Fakültesi’ni de öğrenime açabilirsek daha da mutlu olacağız. Hep beraber güzel işler yaptık ve çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Bu yolda büyük aşamalar kaydettik. Çorum’un her türlü tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bu çalışmalarda üniversitemizin şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonrasında da yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. İyi ki Rektörümüz Çorum’da çalışmayı kabul etmiş. Geçmişten tanıdığım iyi bir Rektörle ve iyi bir teşkilatçı olan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’la çalışmak benim için büyük bir şans. Gerçekten hocamıza yürekten teşekkür ediyorum. Rektörümüzle birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyor Üniversitemiz ve Çorum için bir şans olan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a çok teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim