Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin girişinde bulunan binanın yerine dev bir Sağlık Kompleksi yapılacağına yönelik olarak basında yer alan haberlerden duydukları mutluluğu dile getiren Merter Kocatüfek, “Ama haberin içeriğinden sağlık kompleksi denilenin Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası, Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binası, 112 Komuta Kontrol Merkezi binaları olduğunu öğrenince hevesimiz kursağımızda mutluluğumuz ise yarım kaldı. Yapılacak binalar sağlık kompleksi kelimesinin içini dolduran yapılar değildir” dedi.
Sayılan binaların hali hazırda olan binalar olduğunu, mevcut binaların (Sağlık, Halk Sağlığı Müdürlük Binası) yıkılacak hastane bahçesine yenilerinin yapılacak olmasının Çorum’a ek bir hizmet anlamına gelmediğini özellikle vurgulayan Merter Kocatüfek açıklamasında şöyle dedi:
“Diğer her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da ikinci plana itilip üvey evlat muamelesi gören Çorum’umuzun sağlık yatırımları konusundaki sicili aklımıza geldiğinde; 400 yatakla başlanıp bitirilemeyen her yıl yatak sayısı artırıla artırıla 650’ye çıkan her yılbaşı, yılsonu bitecek denilen yeni hastanemizi, yıllardır şehrimize gelemeyen tıp fakültesini ve öğrencilerimizi; hastanelerdeki otopark sorununun dahi çözülemediğini; İskilip-Bayat hastane inşaatlarını; kaçan müteahhitleri; yeni yapılan Osmancık Hastanesi’nde her yağmurda su basmasını; Dodurga’ya açılacak olan rehabilitasyon merkezini, tek uzman hekimli inşaatı yeni tamamlanan Kargı hastanesini; hekim yetersizliğinden hemen her vakanın Çorum’a sevk edildiği başta Osmancık-Sungurlu olmak üzere tüm ilçe hastanelerini; düşününce içimize hüzün doldu.
Sonra çevre illeri düşündük. Kastamonu, Amasya Kırıkkale, Tokat. Diğer konularla birlikte sağlık konusunda ne kadar geri kaldığımızı anladık. Oysa biz dün Anadolu kaplanıydık, bölge iller bizi örnek alırdı, biz de Çorumlu olmaktan gurur duyardık. Ne olmuştu da geri de kalmıştık? Marmaray’ı, İstanbul’un 3. havaalanını ilimiz billboardlarına asıp “Hayırlı olsun Çorum” diyenlerin bunda kusuru yok muydu?
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çorum Şubesi olarak sağlık alanında somut gelişmeler olduğunu görmek en çok bizi mutlu eder ve bu yatırımları yapanları da ilk biz tebrik ederiz ama görünen o dur ki ilimiz sağlıkta hak ettiği payı alamamaktadır. Bunu söylemekte, halkımızın yanlış bilgilendirilmesini düzeltmekte bizim görevimizdir.
Üç beş yıl önce Göğüs Hastanesi Diş Hastanesi’ne; Diş Hastanesi Göğüs Hastanesi’ne dönüştürülmüştü. SSK idari binası genel sekreterlik yapılmıştı ve bu işler için milyonlarca lira harcanmıştı. Şimdi ise bu binaların yetersizliği konuşuluyor.
Sayın yetkililerden ricamız günü birlik yatırımlarla halkı zarara uğratmamalarıdır. Devlet hastanesi girişine yapılacağı söylenen hizmet binaları yarın o alana yapılabilecek daha farklı bir sağlık kompleksinin önünü kesmemelidir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim