Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş'ın yanı sıra, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Erman Kirendibi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Veysel Bulur ile bayi temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş; aynı hizmet kolunda çalışan ve aynı kitleye hitap eden kamu kurumu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunmalarının sektör için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, insan ve çevre sağlığı konularında ilaç bayilerine çok fazla görevler düştüğünü vurguladı.
Pestisit kullanımında Çorum'un, ülke ve dünya ortalamasının üzerinde bulunduğunu kaydeden Yusuf Şahinbaş bayilere, "Bilinçli pestisit kullanımı konusunda eğitim çalışmalarına ağırlık vererek, bu çalışmalarda birlikte rol almalıyız. Çevre ve toprağın korunması, sürdürülebilir tarım uygulamalarının sağlanması ve gelecek nesillere temiz bir doğa bırakılması için daha fazla fedakârlıkta bulunmamız gerekiyor." şeklinde selendi.
Toplantıda ayrıca Ziraat Mühendisi Ömer Günalp, "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması"; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Veysel Bulur, "Dünyadan İlgi Çekici ve Hayret Uyandırıcı Çevre Haberleri" ve Çevre Mühendisi Göktuğ Tuğrul ise "Pestisitlerin Çevreye ve Toprağa Zararları" başlıklı birer sunum yaptılar.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim