Çorum Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında yapılan protokolün ardından Kültür Sitesi’nin yıkılmasının ardından yerine yapılan parkın ismi Belediye Meclisi tarafından resmileştirildi.
Daha önce kamuoyuna “Çorum Park” olarak duyurulan parkın ismi dünkü Belediye Meclisi’nde alınan karar gereğince bu sefer resmileştirildi.

CHP GRUBU “HAYIR” DEDİ
Konuyla ilgili grubunun düşüncesini açıklayan CHP Grup Başkanı Ayhan Şamlı, Kültür Sitesi Parkı yerine yapılan parkın ismine “hayır” diyeceklerini söyledi. Şamlı, “İl Genel Meclisi ile yapılan sözleşmeye uyulmadığı için, usulsüzlük yapıldığı için altına otopark yapılmamıştır. CHP olarak bu durum karşısında parkın ismine hayır diyeceğiz” dedi.

“SÖZLEŞMEDE OTOPARK ŞARTI YOK”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Özel İdare ile yapılan sözleşmede otopark yapılması ile ilgili bir şartın bulunmadığını dile getirdi. “Elimizdeki tutanak açık, izaha muhtaç olacak şekilde anlaşılır” diyen Külcü, İl Genel Meclisi’nin kendi içerisinde tartışma kapsamında “oraya otopark yapılsın” denildiğini, ancak o tartışmanın kendilerini bağlamadığını söyledi. Eski Kültür Sitesi’ne yakın bir yerde otopark çalışması yapıldığını belirten Külcü, önümüzdeki yıl tamamlanacağını bildirdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim