İl istihdam Kurulu Toplantısı’nda konuşan Vali Necmettin Kılıç, Türkiye’de çok sayıda Organize Sanayi Bölgesi’nde olmayan bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.
Organize Sanayi Bölgesi’ne hazineden 400 dönümlük arazinin tahsisi için çalışma yapıldığını belirten Vali Kılıç, “Oldukça geniş bir arazi. Buraya Meslek Yüksek Okulu yapacağız. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak yapacağız ve üniversitemize teslim edeceğiz. Olabildiğince cazip ve gençlere hitap eden bir okul olmasını istiyoruz. Rekreasyon, peyzaj projeleri yurtları ve sosyal donatılarıyla desteklenen bir okul düşünüyoruz. Böyle bir çalışmanın içerisindeyiz. Böyle bir çalışma yürütüyoruz. Makine sanayi ve diğer sektörlere eğitimli işgücünün yetiştirilmesi amacıyla bir gayretimiz var” dedi.
Geçtiğimiz yıl istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarda İl İstihdam Kurulu’nun ciddi katkılarının olduğunu dile getiren Vali Kılıç, istihdamın artırılmasına yönelik esnaf ve sanayicilerle toplantı yaptıklarını, bu çalışmanın toplantıyla sınırlı kalmayıp kurul üyelerinin iş dünyasının temsilcilerini ziyaret ettiğini açıkladı.
Bunun olumlu neticelerini aldıklarını dile getiren Necmettin Kılıç, “4 bin kişinin istihdam edilmesini hedef belirlemiştik. Hedefimizin üzerinde bir çalışma gerçekleştirdik. Geçen yıl 7 binin üzerinde ilave istihdam sağlandı. Bu bizim için büyük bir başarı. Bu başarıda işadamlarımızın, Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odaları ve İl İstihdam Kurulu ve toplumun bütün kesimlerinin büyük gayretleri oldu. 2017 yılında istihdam politikilarına katkıda bulunan hükümetimize ve devletimizin hedeflerini bir misli aşan kurulumuza teşekkür ediyoruz. 2018 yılında da geçtiğimiz yıl olduğu gibi stratejik planın hedeflerine uygun bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2017 yılında gösterdiğimiz performansı 2018 yılında da göstereceğiz. Günü gününe yılı yılına eşit olan ziyandadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim