Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Çorum olaylarının 35. yıldönümü dolayısıyla bugün Çorum’da kapsamlı bir anma etkinliği düzenlenecek.
Çorum Alevi Kültür Merkezi ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinliklere; bu yıl Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Beştaşı Federasyonu, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu ile Çorum Köy Dernekleri de destek verecek.
Çorum olayları anma etkinlikleri kapsamında; aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile köy dernekleri temsilcilerinin de bulunduğu heyet, bugün saat 10.00’da Vakıf bahçesinde toplanarak Saat Kulesi’ne yürüyecek ve saat 11.00’de PTT önünde kitlesel basın açıklamasında bulunacak. Katılımcılar ayrıca, saat 15.00’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda panel düzenleyecek.
Alevi kanaat önderleri ile STK temsilcilerinin burada canlı yayın programına katılacağını belirten Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy, etkinlikte ayrıca günün anlam ve önemine uygun müzik ve şiir dinletisi yapılacağını söyledi.
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda katılımcı beklediklerini dile getiren Aksoy, “Amacımız kesinlikle yaşanan acıları tazelemek değil, aksine yaşanan bu acıdan toplumun tüm kesimlerinin ders çıkarmasını sağlamaktır” diye konuştu.
(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim