Çorum olaylarında yaşamını yitirenlerin anılacağı program ile ilgili olarak dün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırımgök, CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, DİSK/Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ve birçok köy derneğinin başkan ve temsilcisinin katıldığı toplantıda 3 Temmuz Pazar günü yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verildi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Nurettin Aksoy, “Amacımız acıları tazelemek değil, bu acıdan ders çıkarmak” dedi.
Aksoy, olayların ardından 36 yıl geçmesine karşın olayların gerçek faillerinin bir türlü bulunarak yargı önüne çıkarılamadığını, bu yıl yapılacak anma etkinliklerinde de bunu vurgulayacaklarını belirtti.
Çorum’da ve Türkiye’de bir daha bu tür acıların yaşanmasını istemediklerini özellikle dile getiren Aksoy, “Amacımız acıları tazelemek değil, bu acıdan ders çıkarmak. Bu konuda herkes elbirliğiyle hareket etmeli. Alevisi Sünnisi, herkesi anma törenlerinde yanımızda görmek istiyoruz. Katliamda yaşamını yitirenleri anıyor, bu olayları gerçekleştirenleri ve buna zemin hazırlayanları bir kez daha lanetliyoruz” dedi.
3 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda toplanacak olan katılımcılar, saat 12.00’de Saat Kulesi önünde bir araya gelecek. Burada yapılacak basın açıklamasının ardından saat 17.00’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda panel düzenlenecek. Panele Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve gazeteci-yazar İsmail Saymaz katılacak.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim