Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Etüt Proje Müdürü Köksal Çöldaş ve proje mühendisleri ile birlikte Ilıca Caddesi üzerindeki cami ve Dr. İlhan Gürel Caddesi üzerinde yapımı devam eden mahalle mescidinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Zeki Gül, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İslam kültür ve medeniyetinde camilerin şehrin merkezlerini oluşturduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, “Toplam 12 cami ve mescidin inşaatını tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İbadethanelerle ilgili hizmetlerimiz, Belediyecilik hizmetlerimizin en önemlilerinden biri ve vazgeçilmezi. Çünkü sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerimiz olan mescitlerimizdir, camilerimizdir. Biz de bu anlayışa uygun olarak ibadethanelerimizle ilgili kapsamlı çalışmalar yapıyoruz” dedi.

KARAKEÇİLİ CAMİİ BÖLGEDEKİ İHTİYACA CEVAP VERECEK

İbadethanelerle ilgili hizmetlerin örnek çalışmalar olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Zeki Gül, şunları söyledi:

“Şehrimizde Akşemseddin Camii, Hazreti İbrahim Camii gibi büyük camilerimizi tamamladık. Abdulhamithan Camii gibi yeni camiler inşa ettik. Camilerimizin bakımını, onarımını hangi tür eksikler varsa onları tespit edip onları yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Mahallelerimize Kur’an Kursları, mahalle mescitleri inşa ediyoruz. Şu anda da büyük ölçüde tamamladığımız Karakeçili Mahallemize kazandırdığımız Ilıca Camiimiz 1511 metrekarelik alana inşa edildi. Camimizde hanım kardeşlerimiz için bir de Kur’an Kursu bulunuyor. Yaklaşık 660 kişilik bir cemaat kapasitesine sahip camimizde hemşehrilerimiz yazın ve kışın rahat şekilde ibadetlerini yapmalarını sağlayacağız. Camimizin kubbe inşaatı tamamlandı. Cephelerin taş kaplama ve iç alanda kalemişi devam ediyor. Ilıca Camiimizin, Belediyemize maliyeti KDV dâhil; 3 milyon 634 bin 400 TL. Ilıca Camimizi Haziran ayının sonlarında inşallah hizmete açacağız. Karakeçili Mahallemizde inşa ettiğimiz camimiz bölgedeki ibadethane ihtiyacını karşılayacak.”

4 MAHALLE MESCİDİ RAMAZAN’DA İBADETE AÇILACAK

Belediye Başkanı Zeki Gül, yapımı tamamlanan 4 adet mahalle mescidinin de Ramazan ayı ile birlikte hizmete gireceğini söyledi.

Başkan Gül, “Belediye olarak inşaatlarını tamamladığımız 4 tane camimiz var. Silimkent, Doktor İlhan Gürel, Bişkek, Akkent bölgelerindeki camilerimizi ramazanda vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Ramazan sonrasında ise Temmuz ayında da 5 mahalle mescidini ve yine yapımı devam edenlerle birlikte toplam 12 mahalle mescit ve camimizi tamamlamış olacağız. Arkadaşlarımız bu çalışmaları bitirmek için gece gündüz gayret ediyorlar. İnşaatları biten Camilerimiz ve Kur’an Kurslarımızın tefrişatını yapıyoruz. Bunları da tamam edip hizmete açacağız. Camilerimiz ve mahalle mescitlerimiz hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim