Çorum Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında birçok yazarı Çorum’a getirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Zeki Gül, oluşturulan okuma gruplarıyla okullarda kitap okuma oranlarının üst seviyelere taşındığını belirtti.

Projenin sonuna gelindiğini belirten Başkan Gül, “Uzun süredir Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çorum Şubemiz ile ortaklaşa sürdürdüğümüz “Çorum Okuyor” projesinde sona geldik. Projemizi 2 Mayıs’ta Atatürk Spor Salonu’nda yapacağımız etkinlikle sonlandıracağız. Belediye olarak her zaman eğitime destek verdik ve bundan sonrada desteklerimiz artarak devam edecek. Bu zamana kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa birçok proje yürüttük. Bunlardan bir tanesi de Z Kütüphanelerdir. Okullarımıza 40 tane Z kütüphane yaptık. Bu kütüphanelerimize de 88 Bin kitap alımı yaptık. Yine birlikte yürüttüğümüz ‘Çorum Okuyor Projesi’ kapsamında ortaokullarımızda, liselerimizde 861 grup oluşturduk. Okuma gruplarımız Türkiye’de örnek alınan bir proje olarak her geçen gün büyümeye devam etti. Okuma gruplarımızı 10’ar, 15’şer, 20’şer öğrenciden oluşturduk. Gruplarımızda toplam 10 bin 949 öğrencimiz var. Kitap okuma gruplarındaki öğrencilerimiz kendilerine temin ettiğimiz kitapları okudu, kendi aralarında kitaplarla ilgili değerlendirmeler yaptılar. Bu projenin katkılarıyla Çorum, okuma oranında önemli bir mesafe kat etti. Şehrimiz adına bu büyük bir kazanım. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürümüze, müdürlerimize ve öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

DEMİRKIRAN GELİYOR

Belediye Başkanı Gül ayrıca projenin final programı kapsamında Yazar Erdal Demirkıran’ın ilimize geleceğini belirtti.

Zeki Gül yarın saat 13.30’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak finalde bugüne kadar kaleme aldığı kitaplarla adından söz ettiren ve geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Erdal Demirkıran “Sen Dünyanın En Akıllı İnsanısın” konulu bir konferans vereceğini ve etkinliğe tüm Çorumluları davet ettiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim