Yapı olarak, hep iyimser ve pozitifim. Hep bardağın dolu tarafını görmeyi yeğlerim. Umudu hep muhafaza etmeye çalışırım. Yapılan olumlu açıklamaları, verilen sözleri de hep bu yapıcı, olumlu yanımla alır, kabul eder, coşkuyla da yansıtırım. “İyilik bulaşıcıdır” derler ya, “iyi”nin dalga dalga yayılacağına, verilen sözlerin tutulacağına, sonunda “doğru”nun, “haklı”nın galip geleceğine inanırım.

Ne var ki, kimi insanların ideolojik takıntılarını “Çorum”un, “toplumsal barış”ın, “kardeşçe, birlikte yaşama ülküsü”nün önüne koymaktan vazgeçmediklerini, pozisyonlarını bir milim bile değiştirmediklerini üzülerek görmekteyim. Bizim samimiyetle savunageldiğimiz bir takım kavramların ve mücadelesini verdiğimiz “Çorum’un hakları”nın, kimilerinin dilinde siyaset malzemesi olmaktan öte geçmediğini hayretle fark etmekteyim.

Örneğin, küçük gibi görünse de, geçen hafta yaşadığımız şu olay, bende büyük hayal kırıklığı yarattı. Bir muhalefet partisinin Ankara Milletvekili, TBMM Başkanlığı’na bir önerge vererek, yarım kalmış Çorum Havalimanı’nın ne zaman bitirileceğini, Çorum’un ne zaman demiryoluna kavuşacağını soruyor. İktidar partisinin Çorum Milletvekili de, “sen işine bak, onların takipçisi biziz” tarzında bir cevap veriyor.

Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz. Kimin, neyin, ne kadar takipçisi olduğunu da çok iyi biliriz, Çorum siyasetinin Çorum dışından nasıl dizayn edildiğini de…Havalimanı ile ilgili çok olumlu beklentiler içindeysek, bunun, kimlerin çabasından ve hangi ilişkilerden kaynaklandığını ise, yalnız biz değil, tüm Çorum biliyor. Bunlar neyse de, Çorum’un sorunları ile ilgilenen milletvekiline, “ilginiz için teşekkür ederiz, biz de bunun çabası içindeyiz” demek daha şık olmaz mıydı?

Anlamasını beklediklerimiz, belki yine anlamayacak, umursamayacak, ama biz yine de çağrımızı tekrarlayalım: Hiç kimse, ideolojik takıntılarını Çorum’un çıkarlarının, Çorumlu’nun yararlarının önüne koymaya kalkışmasın!

Video görüntülerini izleyince Çorum adına üzüldüğüm bir konuya daha değinmeden geçemem. “Çorum’un gururu” Yeni Çorumspor, Y.Samsunspor’u sahada bileğinin hakkıyla yendi. Biz bu başarıyı “Harikasınız” diye sürmanşetten verdik.

Samsunlular, Çorumluların “sevdikleri, değer verdikleri” komşuları…Samsunspor şampiyon adayı, Çorumspor iyi gidiyor… Samsun’dan binin üzerinde taraftar geleceği, hatta bunlardan bir kısmının “holigan” niteliğinde olacağı kolayca tahmin edilebileceğine göre, saha dışında yaşanabilecek sıkıntılar, önceden öngörülüp ona göre önlemler alınamaz mıydı? Fazla gelen taraftar tribüne alınsa, kontrol edilmeleri, saha dışında bırakılmalarından daha kolay olmaz mıydı?

Editör: TE Bilisim